Get Adobe Flash player

Op de open dag ter gelegenheid van de opening van het seizoen 2008 - 2009 waren over het terrein en in het clubhuis diverse activiteiten te zien. Tevens konden de bezoekers kennismaken met de leiding en eventueel vragen stellen over de omvorming van de scoutingclub van één stichting naar een beheersstichting en een vereniging. 
Naast het bestuur en de leiding van de speltakken worden op die manier ook de ouders meer bij de club betrokken. Als ouder kan je zitting nemen in de groepsraad, het hoogste bestuursorgaan binnen de vereniging. Ook de beheersstichting legt verantwoording af aan de groepsraad. Als je meer wilt weten over de veranderingen lees dan het artikel omvorming van club naar stichting waar dieper op dit onderwerp wordt ingegaan.

Lees meer

Hieronder enkele foto's van de activiteiten die op het terrein en in het clubgebouw de "Kompas" te zien of te beleven waren.

PC210028a

Geblinddoekt proeven van verschillende ingredienten die je in de keuken regelmatig gebruikt. Het viel nog niet mee om zonder te zien wat je proefde te zeggen wat het was.

PC210029a

PC210031a

Op de laptop een vliegspelletje waarbij het goed  en veilig langs en over obstakels vliegen de opgave was.

PC210024a

Pionieren, het bouwen van constructies met houten palen en de goede sjorringen en knopen.

PC210026a

Het kampvuur en natuurlijk ook het roosteren van broodjes en marshmallows trok veel belangstelling.

PC210032a

Een door de Rowans gemaakt overzicht van de gevarieerde activiteiten tijdens een normale opkomst.