Get Adobe Flash player

Ons clubhuis "het Kompas" is ook te huur.

gebouw

Het scouting Don Bosco clubhuis "het Kompas" is een ruime accommodatie die in het centrum van het dorp Ursem is gelegen.

Het clubgebouw ligt op maar 100 meter afstand van de ringvaart van de Schermer. Deze ringvaart heeft bevaar- of zeil- bare verbindingen met bijvoorbeeld het Alkmaardermeer en het Noordhollandskanaal. Ook met de kano zijn tochten in de buurt mogelijk door bijvoorbeeld de polders Mijzen en de Eilandspolder. Er zijn kanoroutes uitgezet.


Het clubgebouw "het Kompas"

 

Het clubhuis staat op een groot stuk grond, aan twee zijden omgeven door breed bevaarbaar water. Het terrein is aan de achter- en een zijkant omzoomd met bomen en struiken. De voorzijde en de andere zijkant zijn afgesloten met een hoog hek. Aan de voorzijde is een afsluitbare poort aanwezig. Het gehele terrein is dus afgesloten met een hek of grenst aan breed en diep water. Daarmee is de privacy voor huurders gewaarborgd.
Er is binnen het terrein plaats voor fietsen. Auto's kunnen dicht bij het clubterrein op de openbare weg worden geparkeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


terrein

 

Het terrein achter het clubgebouw bestaat uit twee delen. Het achterste deel is van het voorterrein afgeschermd door een haag van bomen en struiken en daardoor zeer geschikt als enigzins aparte kampeerplek voor bijvoorbeeld de oudere groepen. (afmetingen 12m * 28m = (336 m2))

 

 

 

Op het grote voorterrein, direct gelegen achter het clubgebouw, kan natuurlijk ook worden gekampeerd maar het terrein is daarnaast ook zeer geschikt voor sport en spel of andere scouting activiteiten. (afmetingen 30m * 35m  = (1050 m2))

 

Er is een grote vuurplaats, voorzien van zitplaatsen aanwezig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

capaciteit

Indien het clubgebouw als slaapplaats wordt gebruikt, is er ruimte voor ongeveer 20 personen.  Als in het clubgebouw wordt gegeten of het wordt gebruikt voor andere activiteiten dan is de capaciteit minimaal 40 personen.

 

Indeling van het clubhuis:

  •     2 grote vertrekken voorzien van tafels, stoelen en krukken.
  •     Een entree met hal waarin toegang tot 2 toiletten, een douche en een waslokaal.
  •     Een volledig uitgeruste keuken met gasfornuis, koelkast en koffiezetapparaat.
  •     Borden, mokken, bestek, pannen etc zijn ook aanwezig.

Tarieven en voorwaarden:

Het tarief is € 4,50 per nacht per persoon inclusief water, gas en licht.
Bij aankomst wordt er direct afgerekend. De borg bedraagt 150 euro.
Het clubgebouw graag schoon achterlaten na gebruik. 


Zie ook de voorschriften en afspraken bij verhuur en de huurovereenkomst.

 

Het clubhuis "het Kompas" kan elk weekend worden gehuurd mits er geen andere activiteiten zijn gepland. 
De beschikbaarheid gedurende de vakantieperiode (regio noord) in overleg. 
Stuur een mail als U meer wilt weten over de mogelijkheden om van deze accommodatie gebruik te maken

winkels en openbaar vervoer

 

omgeving

Er is in Ursem een SPAR supermarkt op loopafstand. Verder zijn er in de 5 kilometer verder gelegen dorpen De Goorn en Heerhugowaard grotere winkelcentra aanwezig. Tevens is op 5 kilometer afstand (De Goorn) een Italiaans specialiteiten restaurant gevestigd.


NS stations te Obdam en Heerhugowaard

 

 

Ursem is een dorp in de gemeenten Koggenland en Schermer, in de provincie Noord-Holland. Het dorp ligt in de polder Ursem op honderd meter afstand van de polders Mijzen en de Schermer. Het dorp heeft ongeveer 3000 inwoners. Ursem was tot 1 januari 1979 een zelfstandige gemeente, waartoe ook het dorp Rustenburg behoorde en verder Noorddijk, de Mijzen en een deel van de Schermer. In 1979 werd Ursem samengevoegd met andere omliggende gemeenten tot de gemeente Wester-Koggenland en per 1 januari 2007 samen met de gemeente Obdam tot de gemeente Koggenland.
Klik voor meer informatie in Wikipedia op Ursem en Schermer.

 

 

Informatie over de streek.

 

Ursem is gelegen in West-Friesland en ligt  binnen de historische Westfriese Omringdijk. Ursem ligt tevens precies halverwege tussen de Westfriese steden Alkmaar en Hoorn, beide met een zeer bezienswaardige historische stadskern. 
Ursem ligt ook tussen het IJsselmeer en de Noordzee. Vanuit Ursem is het IJsselmeer in 15 minuten bereikbaar en ligt het Noordzeestrand op ongeveer 25 minuten rijden. Bij Bergen en Schoorl liggen uitgestrekte bossen en duinen die vrij toegankelijk zijn.

Vlakbij Ursem ligt de droogmakerij Beemster. De polder de Beemster die in 1612 droogviel is in 1999 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Een van de bijzonderheden van deze polder is dat het verkavelingspatroon van de Beemster,  later werd overgenomen voor de verkaveling van Nieuw-Amsterdam, nu New York. In Manhattan is het stratenpatroon identiek aan de maatvoering van de Beemsterpolder. Klik voor meer informatie in wikipedia op Beemster,  VVV AlkmaarVVV Hoorn  en de Gemeente Koggenland

 

 

 

sportieve activiteiten

 

Zwembaden

Het Recreatieschap Westfriesland biedt veel mogelijkheden tot recreëren in West-Friesland. Er zijn toeristische fietspaden, openlucht zwemwater (o.a in Ursem) en wandelroutes door het polderlandschap.

Als U met de groep wilt klimmen dan kunt U op de website van klimmen in nederland een klimlokatie in Heerhugowaard of Alkmaar uitzoeken. U kunt ook naar het Outdoorpark Hoornse Vaart te Alkmaar gaan.

 

 

Rondvaarten in het veenweidegebied De Eilandspolder

 

 

 

 

 

 

 

 


Huur een fluisterboot of een roeiboot.

 

U kunt boeken bij;


Rondvaart Eilandspolder  of   De gouw.nu

 

 

 

Musea

 

Interessante zaken in de omgeving

 

Zweefvliegveld Ulkeweg te Wieringermeer
Vliegveld te Wieringerwerf
Sterrenwacht te Heerhugowaard
Kaasboerderij Zeilzicht Zuid-Schermer

 

informatie / verhuur

 

 

Bij huur van het clubhuis dient voor minimaal 15 personen betaald te worden!

 

voorschriften en afspraken bij verhuur

huurovereenkomst.

 

Als U meer informatie wilt over de mogelijkheden van huur van het clubhuis mail dan naar;

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.?subject=informatie%20huur%20clubgebouw%20scouting%20Ursem" target="_blank">

 

U krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.