Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. Pilatus biedt nieuwe indeling voor PC-24 zakenjet

  STANS - Pilatus biedt klanten voor de PC-24 zakenjet nu meer flexibiliteit bij het indelen van de cabine. De Zwitserse vliegtuigbouwer leverde tot nu toe vijftig exemplaren af, en kreeg van de eerste klanten veel feedback over de inrichting van het toestel. 

 2. Etihad Airways en Air Arabia zetten nieuwe prijsvechter op

  ABU DHABI - Etihad Airways en Air Arabia starten samen een nieuwe prijsvechter: Air Arabia Abu Dhabi. De budgetmaatschappij wordt een joint venture tussen de twee partijen, en moet een tegenhanger vormen van FlyDubai, de lowcost maatschappij van Emirates. 

 3. Ryanair zet eerste stap op Armeense markt

  LONDEN - Prijsvechter Ryanair zet volgend jaar de eerste stap op de Armeense markt. Vanaf januari wordt hoofdstad Yerevan aangevlogen vanuit Italië, terwijl er in de zomer verbindingen worden aangeboden van Duitsland naar Yerevan en Gyumri.

 4. Reisorganisatie TUI deelnemer Beroepenmarkt 2019

  SCHIPHOL - Reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij TUI heeft haar deelname bevestigd aan de jaarlijkse Beroepen- en Opleidingenmarkt. Het evenement is de grootste Nederlandse beroepenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie en vindt plaats op zaterdag 2 november a.s. in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

 5. Air France-KLM betrekt Virgin Atlantic bij deal met China Eastern

  PARIJS - Virgin Atlantic moet in het voorjaar van 2020 deel gaan uitmaken van de bestaande joint venture tussen Air France-KLM en China Eastern Airlines. Daardoor moet de marktpositie op vluchten tussen Europa en China verder worden versterkt.

 6. Rechter: KLM-passagiers moeten eten krijgen op verre vluchten

  HAARLEM - De door FNV aangekondigde stakingen bij KLM Catering Services mogen niet het intercontinentale vliegverkeer treffen. FNV moet daarom een minimumbezetting garanderen. Dat heeft de voorzieningenrechter woensdag bepaald.

 7. Brussels Airlines introduceert nieuwe toilettasjes in Business Class

  BRUSSEL - Passagiers die op verre vluchten van Brussels Airlines in Business Class reizen, krijgen nieuwe toilettasjes met verzorgingsproducten uitgereikt. De luchtvaartmaatschappij is daarvoor een samenwerking aangegaan met het Belgische modehuis Natan.

 8. Vakbond VNC draait duimschroeven KLM verder aan

  SCHIPHOL - Cabinevakbond VNC draait de duimschroeven van KLM verder aan. Om de looneisen extra kracht bij te zetten wordt er volledig gestopt met het zogeheten ‘motiveren’, waardoor het cabinepersoneel zich strikt aan de in de CAO opgenomen werk- en rusttijden gaat houden.

 9. Kabinet wil rem op groei vakantievluchten Schiphol

  DEN HAAG - Het kabinet wil werk maken van de zogeheten ‘local rule’ op Schiphol. Dat houdt in dat er bij het verdelen van slots voorrang wordt gegeven aan netwerkmaatschappijen en de rem wordt gezet op het groeiend aantal vakantievluchten.

 10. AirBaltic: geen reden om Airbus A220 aan de grond te houden

  RIGA - De Baltische luchtvaartmaatschappij airBaltic ziet geen noodzaak om de Airbus A220-vloot aan de grond te houden. Eerder deed concurrent SWISS dat wel, vanwege aanhoudende motorproblemen met de A220, waarvan ook Air France-KLM er tientallen heeft besteld.

 11. Boeing 747-400 Qantas krijgt tweede leven bij Rolls-Royce

  LONDEN - Motorfabrikant Rolls-Royce heeft een twintig jaar oude Boeing 747-400 overgenomen van Qantas. Het toestel werd door de Australische luchtvaartmaatschappij uit de vaart genomen, maar krijgt nu een tweede leven als vliegend testplatform.

 12. Boliviaans Amaszonas nieuwste gebruiker Embraer 190

  SAO PAULO - Het Boliviaanse Amaszonas Línea Aérea, kortweg Amaszonas, is de nieuwste gebruiker van de Embraer 190. De luchtvaartmaatschappij nam deze week de eerste van zes bestelde vliegtuigen in dienst. Die worden gebruikt voor regionale vluchten binnen Zuid-Amerika.

 13. Emirates voortaan met Airbus A380 naar Caïro

  DUBAI - Emirates zet vanaf eind oktober vier keer per week een Airbus A380 in op de route tussen Dubai en Caïro. Tot nu toe werd er alleen met een Boeing 777-300ER naar de Egyptische hoofdstad gevlogen, maar daar komt verandering in.

 14. KLM en KLM Cityhopper deelnemers Beroepenmarkt 2019

  SCHIPHOL - Zowel KLM als KLM Cityhopper zijn bevestigd als deelnemer aan de jaarlijkse Beroepen- en Opleidingenmarkt voor de luchtvaart- en reisindustrie. Het evenement vindt plaats op zaterdag 2 november a.s. in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

 15. Meer E-bussen naar Schiphol

  SCHIPHOL - Fabrikant van elektrische bussen Ebusco uit Deurne gaat 156 elektrische bussen leveren aan de regio Schiphol. De bussen worden eind 2020 geleverd en gaan onder meer rijden in Schiphol, Haarlem en een deel van Amsterdam. De duurzame bussen vervangen de huidige diesel en aardgasbussen die rond Schiphol rijden.

 16. Air France zoekt jongens en meisjes die gratis piloot willen worden

  PARIJS - Air France is op zoek naar jongens en meisjes die graag piloot willen worden. Ervaring is niet nodig: wie door de selectieprocedure komt, wordt in 24 maanden opgeleid tot eerste officier op de Airbus A320 bij Air France of de Boeing 737 bij Transavia.

 17. Naam Flybe verandert in Virgin Connect

  EXETER - Dat de naam Flybe door de overname door een consortium van onder meer Virgin Atlantic en Stobart Group zou verdwijnen was al bekend. Nu blijkt dat de naam van de regionale luchtvaartmaatschappij in 2020 verandert in Virgin Connect. “We zeggen vaarwel tegen paars en hallo tegen rood.”

 18. SWISS houdt Airbus A220's aan de grond; veel annuleringen

  ZÜRICH - SWISS International Air Lines heeft besloten om al haar Airbus A220’s aan de grond te houden, nadat dinsdag een vlucht van Londen naar Genève door een nog ongespecificeerd motorprobleem moest uitwijken naar Parijs.

 19. Luchthaven Charleroi opent nieuwe lounge

  CHARLEROI - Brussels South Charleroi Airport heeft een nieuwe lounge geopend. Hiermee wil de tweede luchthaven van België het groeiende aantal zakelijke reizigers beter van dienst zijn. Naast de 200 vierkante meter grote lounge opende Charleroi Airport een groot terras met uitzicht op de start- en landingsbaan.

 20. Brussels Airport: twee nieuwe bestemmingen, meer concurrentie

  BRUSSEL - Brussels Airport kan komend winterseizoen twee nieuwe bestemmingen aanbieden, zo blijkt uit een inventarisatie van de luchthaven. Daarnaast doet op zes routes een nieuwe maatschappij haar intrede, en wordt op verschillende lijndiensten de capaciteit uitgebreid.