Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. Norwegian tekent voor extra Boeing 737's

  OSLO - Norwegian heeft na een heel diep dal weer de weg omhoog gevonden. Woensdag maakte de Noorse prijsvechter bekend een overeenkomst te hebben gesloten voor de lease van dertien extra Boeing 737-800’s. Die worden in de komende maanden geleverd.

 2. Air Transat start nieuwe lijndienst tussen Schiphol en Montreal

  SCHIPHOL - Air Transat start komend voorjaar een lijndienst tussen Schiphol en Montreal, zo heeft de Canadese luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt. Daarnaast gaat Air Transat weer op Toronto vliegen. Op beide routes wordt de Airbus A321 Long Range ingezet.

 3. Problemen met Dreamliner kosten Boeing een miljard dollar

  SEATTLE - De aanhoudende problemen rond de Dreamliner heeft Boeing de afgelopen maanden flink op kosten gejaagd. In totaal werd bijna een miljard gespendeerd aan de kwestie, die ervoor zorgt dat een flink aantal toestellen nog niet is afgeleverd.

 4. Pro-luchthavengroep zegt vertrouwen op in onderzoek naar toekomst Maastricht Airport

  MAASTRICHT AIRPORT - We love MAA, de belangengroep van omwonenden die voorstander zijn van Maastricht Aachen Airport, trekt zich terug uit het onderzoek dat de provincie Limburg laat uitvoeren naar de toekomst van de luchthaven, zo meldt De Limburger. Volgens We love MAA zijn er vrijwel alleen maar tegenstanders uitgenodigd om input te geven en krijgen zij ruim baan om onjuiste informatie aan te dragen. Daarom heeft de groep geen vertrouwen meer in een "onafhankelijke en inhoudelijk relevante" analyse.

 5. Italiaans Blue Panorama gooit bijltje er nogmaals bij neer

  ROME - Blue Panorama Airlines heeft per direct de vluchtuitvoering gestaakt. Het is niet de eerste keer dat de Italiaanse luchtvaartmaatschappij gestopt is met vliegen. Zoals voorgaande keren behoort daarom een herstart ook dit keer weer tot de mogelijkheden.

 6. Oranje Leeuwinnen vliegen met Sukhoi Superjet naar huis

  SCHIPHOL - Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal, beter bekend als de Oranje Leeuwinnen, is terug uit Wit-Rusland. Het team werd naar huis gevlogen door een gecharterde Sukhoi Superjet van het Russische Severstal Avia, die veel bekijks trok op Schiphol.

 7. LOT wil 215 miljoen euro van Boeing vanwege 737 MAX-debacle

  WARSCHAU - De Poolse flag carrier LOT heeft een zaak aangespannen tegen de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. LOT eist 250 miljoen Amerikaanse dollar (215 miljoen euro) vanwege geleden financiële verliezen die zouden zijn veroorzaakt door het aan de grond houden van Boeing 737 MAX’en, vanaf 2019.

 8. 'In 2024 lijndienst met waterstofvliegtuig tussen Rotterdam en Londen'

  ROTTERDAM - De luchtvaartsector werkt aan een plan voor een emissievrije commerciële luchtvaartroute in 2024. Een 19-zits waterstofvliegtuig moet dan tussen Rotterdam en Londen gaan vliegen. ZeroAvia, Royal Schiphol Group, stichting RHIA en de Rotterdamse luchthaven hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten om dit te realiseren.

 9. Transavia France terug op Schiphol met vluchten naar Parijs

  SCHIPHOL - Transavia France, het Franse zusje van de Nederlandse vakantievlieger, heeft de lijndienst tussen Parijs-Orly en Schiphol hervat. De luchtvaartmaatschappij pendelt sinds afgelopen weekend weer dagelijks tussen beide luchthavens op en neer.

 10. Honderdste Boeing 747-8F afgeleverd, volgend jaar volgt de laatste

  SEATTLE - Boeing heeft een bijzondere mijlpaal bereikt. De Amerikaanse vliegtuigbouwer overhandigde de sleutels van de honderdste 747-8F, aan pakketvervoerder UPS. Volgend jaar komt de productie van de iconische Boeing 747 definitief ten einde.

 11. Breeze Airways onthult eerste van tachtig Airbus A220's

  MOBILE - Breeze Airways heeft de eerste van har tachtig Airbus A220-300’s onthuld. Dat gebeurde tijdens een preview event op de Airbus-assemblagelijn in Mobile, Alabama. De Amerikaanse carrier neemt de eerste A220 binnen enkele weken in ontvangst.

 12. Voigt Travel met Transavia vanaf februari weer naar Akureyri

  SCHIPHOL - Na een onderbreking van een kleine twee jaar biedt Voigt Travel vanaf februari weer rechtstreekse vluchten aan tussen Schiphol en Akureyri op IJsland. Deze worden door Transavia uitgevoerd met een Boeing 737.

 13. 'Nu meer vluchten van Nederland naar populaire zonbestemmingen dan vóór corona'

  SCHIPHOL - Het aantal vluchten dat dagelijks vertrekt naar populaire zonbestemmingen als Ibiza, Corfu, Bonaire of Gran Canaria is nu hoger dan voor corona. Daarmee ondervindt vliegen naar de zon nauwelijks nog hinder van de pandemie, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. In totaal wordt er nog wel minder gevlogen, vooral naar zakelijke bestemmingen.

 14. Jet2 vanaf november terug op Schiphol

  SCHIPHOL - Na bijna 20 maanden afwezigheid door de coronacrisis keert Jet2 terug op Schiphol. De Britse prijsvechter verbindt de luchthaven vanaf 4 november weer met Leeds/Bradford, en start op 5 november een tweede route naar Birmingham.

 15. Finnair blijft verlies draaien door reisrestricties in Azië

  HELSINKI - Finnair heeft nog altijd veel last van de sluiting van een groot aantal Aziatische landen vanwege de pandemie, maakte de airline vandaag bekend. De Finse flag carrier zette jaren geleden in op routes naar Azië via Helsinki en plukt daar nu de wrange vruchten van.

 16. Cuba vanaf volgende maand weer open voor toeristen

  HAVANA - Cuba gaat per 15 november weer open voor toeristen, zo heeft de regering bekendgemaakt. Momenteel heeft Cuba nog zeer strenge reisrestricties, inclusief verplichte quarantaine, maar straks volstaat een vaccinatie- of testbewijs om het land binnen te komen.

 17. Heathrow verliest 4 miljard euro door coronacrisis; verwacht herstel in 2026

  LONDEN - Heathrow Airport heeft vandaag bekendgemaakt dat het 3,4 miljard Britse pond (zo'n 4 miljard euro) verlies heeft geleden sinds de start van de pandemie. De luchthaven onthulde dat getal tijdens de presentatie van de resultaten over het derde kwartaal.

 18. Emirates gaat Boeing 777's uitrusten met Premium Economy

  DUBAI - De Dubaise luchtvaartmaatschappij Emirates gaat op het merendeel van haar vloot, de Boeing 777’s, een nieuwe klasse introduceren: Premium Economy. Die was tot nog toe voorbehouden aan enkele A380’s en nieuwe vliegtuigtypes.

 19. Brussels Airport verwacht in Belgische herfstvakantie 60 procent van de reizigers terug

  ZAVENTEM - Brussels Airport verwacht tijdens de Belgische herfstvakantie, die vrijdag van start gaat en tot en met zondag 7 november duurt, meer dan 430.000 reizigers. Dat is bijna 60 procent van het aantal passagiers voor de coronacrisis (728.000 in 2019), en meer dan het viervoud van het aantal passagiers in de herfstvakantie van 2020 (97.500).

 20. Curaçao schaft testverplichting af voor gevaccineerde toeristen uit Nederland

  WILLEMSTAD - Curaçao accepteert per 27 oktober het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC) als test- en vaccinatiebewijs voor reizigers uit EU-landen. In Nederland is dat de CoronaCheck-app. Wie volledig gevaccineerd is, hoeft zich niet meer te laten testen.