Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. ’s Werelds langste lijnvlucht alleen in Business Class een hit

  SINGAPORE - Singapore Airlines is erg tevreden over de vraag naar Business Class-stoelen op de langste lijndienst ter wereld, tussen Singapore en New York Newark. De maatschappij heeft echter moeite om de minder luxe stoelen op de vluchten te vullen.

 2. Delta Airbus A350 moet vol in de remmen om Boeing 787 te ontwijken

  SJANGHAI - Alert optreden van Delta Air Lines-piloten heeft dinsdag mogelijk een ramp voorkomen op de Sjanghai Pudong-luchthaven. Zij moesten op hoge snelheid hun start afbreken toen er een Boeing 787-9 van Japan Airlines aan het einde van de baan verscheen.

 3. Verlieslijdend Flybe biedt zichzelf te koop aan

  EXETER - Het financieel geplaagde Flybe wil overgenomen worden. De Britse regionale maatschappij is al in gesprek met diverse kandidaten en roept geïnteresseerde partijen op om zich te melden.

 4. Olieprijzen gaan hard omlaag

  LONDEN - De olieprijzen gaan in rap tempo omlaag. Dinsdag was tussentijds sprake van prijsdalingen rond de 7 en 8 procent. Volgens kenners gingen het om de grootste duikeling in zeker drie jaar op de oliemarkt. Daardoor wordt ook kerosine goedkoper.

 5. Airbus levert eerste A321neo Long Range

  HAMBURG - Airbus heeft dinsdag bij de fabriek in Hamburg de eerste A321neo Long Range overgedragen aan launch customer Arkia Airlines. In eerste instantie zou Primera Air deze primeur krijgen, maar die maatschappij ging onlangs failliet.

 6. Meerderheid in Tweede Kamer voor belasting op kerosine

  DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft dinsdag een motie aangenomen waarin het kabinet wordt opgeroepen om zich internationaal hard te maken voor de invoering van een belasting op kerosine. De motie werd ingediend door D66 en SGP.

 7. Datalek bij VakantieVeilingen.nl

  AMSTERDAM - Persoonlijke gegevens van een groep klanten van de site VakantieVeilingen.nl zijn uitgelekt. Het gaat om naam, woonadres en e-mailadres van ongeveer 21.000 mensen die in 2014 en 2015 een veiling hadden gewonnen.

 8. Brussels Airlines neemt afscheid van eerste A330 die ooit in dienst kwam

  BRUSSEL - Brussels Airlines heeft de Airbus A330-300 met de registratie OO-SFN vandaag naar de Verenigde Staten gestuurd om gesloopt te worden. Dit is de eerste A330 die ooit bij een maatschappij in dienst is gekomen.

 9. Ook Singapore Airlines heeft last van hoge brandstofprijzen

  SINGAPORE - Singapore Airlines heeft net als veel branchegenoten last van de stijgende olieprijzen. De voorbije maanden, het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar van de Aziaten, zorgden hogere brandstofkosten er mede voor dat de winst 81 procent lager uitviel dan een jaar eerder.

 10. Air France-passagiers al dagenlang vast in ijskoud Siberië

  IRKOETSK - De passagiers van de uitgeweken Air France-vlucht naar Sjanghai bevinden zich twee dagen later nog steeds in de Siberische stad Irkoetsk. Het vliegtuig dat hen moest ophalen is ook kapot gegaan.

 11. Garuda verandert van mening en vliegt toch weer naar Londen

  JAKARTA - Amper een maand nadat Garuda Indonesia de lijndienst naar Londen Heathrow staakte, keert de maatschappij alweer terug naar de Britse hoofdstad. Vanaf 27 november wordt er drie keer per week gevlogen met een Boeing 777.

 12. Piloot met vliegangst mag niet ontslagen worden

  EXETER - Een Flybe-piloot met angst voor lange vluchten is door zijn werkgever onterecht ontslagen, zo heeft een Britse rechtbank besloten.

 13. Video: Embraer E190 in nood landde aan de rand van de baan

  BEJA - Op videobeelden is te zien dat de Embraer E190 die zondag boven Portugal in nood kwam, bij de landing op Beja Airport aan de rand van de baan terechtkwam. De piloten wisten het toestel echter op tijd weer richting de middenstreep te sturen.

 14. Ierland onderzoekt ufo-meldingen van piloten

  DUBLIN - De Ierse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoek doen naar meldingen van piloten over ufo’s. Een piloot van een British Airways-vlucht van het Canadese Montreal naar Londen meldde een ongeïdentificeerd vliegend object toen hij bij Ierland vloog, aldus de BBC dinsdag.

 15. F-16's onderscheppen Transavia-toestel in de problemen

  SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van Transavia die op weg was van Funchal naar Schiphol, is vanmiddag door Portugese F-16's onderschept nadat het toestel technische problemen had gemeld.

 16. Schiphol stevent af op meer dan 70 miljoen passagiers

  SCHIPHOL - Ondanks de bekende 500.000-slotlimiet, heeft Schiphol ook in oktober het aantal passagiers zien toenemen. Ten opzichte van dezelfde maand in 2017 bedroeg de stijging 2,5 procent naar 6,4 miljoen. Door de aanhoudende groei gaat de luchthaven dit jaar voor het eerst de grens van 70 miljoen passagiers slechten.

 17. Einde verhaal voor SkyLease Boeing 747 na crashlanding

  HALIFAX - Bergingswerkers zijn begonnen aan de sloop van de SkyLease Boeing 747 die vorige week van de baan schoot op Halifax Airport. Volgens persbureau CP keken zondagavond tientallen mensen met belangstelling toe hoe een bulldozer stukken uit de romp sloeg.

 18. Schiphol zaterdag niet bereikbaar per trein

  SCHIPHOL - ProRail voert komend weekend werkzaamheden uit rond Schiphol. Van vrijdag tot en met zondag rijden er geen treinen maar bussen op het traject Schiphol Airport-Leiden. Op zaterdag is de nationale luchthaven helemaal niet per trein bereikbaar.

 19. Weer groot verlies voor Jet Airways

  MUMBAI - KLM-partner Jet Airways heeft ook in het derde kwartaal van 2018 veel geld verloren. In de drie maanden tot en met 30 september bleef er onder de streep een verlies van omgerekend 158 miljoen euro over. De omzet kwam uit op 750 miljoen euro (+10 procent).

 20. Air India-piloot (en directeur) drinkt te veel voor vlucht naar Londen

  NEW DELHI - Een Indiase piloot is een uur voor zijn vlucht betrapt met alcohol op. Dat bleek uit twee blaastesten die hij moest ondergaan, meldt Air India.