Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. Delta verwacht deze zomer weer winst te maken, maar is niet optimistisch over routes naar Europa

  ATLANTA - Delta Air Lines ziet de binnenlandse markt in de Verenigde Staten razendsnel herstellen, nu daar een groot deel van de bevolking gevaccineerd is en steeds meer staten de coronaregels afschaffen of fors versoepelen. De luchtvaartmaatschappij en KLM-partner verwacht daarom al in het derde kwartaal (komende zomer) weer winstgevend te zijn.

 2. Ryanair start lijndiensten van Charleroi naar Santorini en van Weeze naar Corfu

  DUBLIN - Ryanair start komende zomer nieuwe lijndiensten van Charleroi naar Santorini en van Weeze naar Corfu. Mede door de opening van drie nieuwe bases op Corfu, Chania en Rhodos opent de budgetmaatschappij in totaal 74 nieuwe routes van en naar Griekenland, waarvan de twee hierboven genoemde het meest relevant zijn voor reizigers uit de Benelux.

 3. Meer elektrische problemen aangetroffen bij 737 MAX-toestellen

  SCHIPHOL - Ingenieurs van Boeing hebben nog twee plekken gevonden op sommige Boeing 737 Max-toestellen die elektrische probleem vertonen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Sinds vorige week worden tientallen 'Maxen' aan de grond gehouden vanwege de problemen.

 4. Luchtvaartnieuws Podcast: in gesprek met deelnemer proefvakantie op Rhodos

  SCHIPHOL - Je een week laten opsluiten en er nog voor moeten betalen ook, of gewoon zorgeloos genieten in de Griekse zon? De vakantiepilot die deze week op Rhodos wordt georganiseerd door Transavia en touroperator Sunweb doet nogal wat stof opwaaien.

 5. Schiphol nieuwe werkplek voor 132 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

  SCHIPHOL - Ruim een jaar na de start van de samenwerking met de gemeente Amsterdam, zijn er het afgelopen jaar ondanks de coronacrisis 132 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gegaan op Schiphol. Dit jaar zijn er voornamelijk mensen ingestroomd in de logistiek.

 6. Niet 95 maar 435 euro boete voor overtreding quarantaineplicht door reizigers

  DEN HAAG - Vrijdag heeft het kabinet het wetsvoorstel waarin de quarantaineplicht voor reizigers uit zeer hoogrisicogebieden wordt geregeld naar de Tweede Kamer gestuurd. Daaruit blijkt dat de boete op overtreding niet 95 euro wordt, zoals eerder door verschillende media gemeld, maar 435 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan voor overtredingen van andere coronaregels.

 7. Op proefvakantie naar Rhodos: een verslag in woord en beeld

  RHODOS - Transavia en Sunweb organiseren deze week een proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos. Uit de ruim 25.000 aanmeldingen was Reismedia-collega Joyce Schriemer één van de 189 geluksvogels die mee mochten. Hieronder doet zij verslag van haar ervaringen tijdens deze ‘gevangenisvakantie’, zoals de proef door critici spottend genoemd wordt.

 8. Schiphol verlengt samenwerking met Nederlandse bouwbedrijven

  SCHIPHOL - Schiphol zet de samenwerking met drie grote Nederlandse bouwbedrijven op het gebied van onderhoud aan bestaande infrastructuur voort. Dat betekent dat BAM, Heijmans en VolkerWessels nog zeker tot 2025 opdrachten op de luchthaven blijven uitvoeren.

 9. Transavia met Voigt Travel ook naar Skellefteå in Lapland

  SCHIPHOL - Voigt Travel breidt de samenwerking met Transavia verder uit voor het komende winterseizoen. Behalve naar Kuusamo, Kittilä, Ivalo en Rovaniemi in Fins Lapland en Akureyri in Noord-IJsland, gaat de luchtvaartmaatschappij voor Voigt Travel ook van Schiphol naar Skellefteå in Zweeds Lapland vliegen.

 10. Frontier voegt Sint Maarten toe aan routenetwerk

  DENVER - Frontier Airlines voegt Sint Maarten toe aan het routenetwerk. Met ingang van 10 juli vliegt de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij het Caribische eiland gedurende het zomerseizoen wekelijks aan vanaf zowel Miami als Orlando. Daarmee speelt Frontier in op de stijgende vraag naar vliegtickets in de VS.

 11. Air France opent trans-Atlantische route naar Denver

  PARIJS - Air France start op 2 juli een lijndienst van Parijs Charles de Gaulle naar Denver. Het is voor het eerst dat een SkyTeam-maatschappij een trans-Atlantische lijndienst van Europa naar de hoofdstad van Colorado begint. Dat meldt de luchthaven van Denver.

 12. Piper Cub verongelukt in het Gelderse Epse

  EPSE - Bij het Gelderse Epse heeft donderdagmiddag een ongeluk met een klein vliegtuig plaatsgevonden. Een Piper Cub is neergekomen in een akker. De hulpdiensten zijn ter plaatse, meldt de politie. De enige inzittende wordt behandeld door ambulancepersoneel.

 13. Transavia hervat volgende week lijnvluchten op Rotterdam Airport

  ROTTERDAM - Vanaf 22 april biedt Transavia weer lijnvluchten aan vanaf Rotterdam The Hague Airport. In eerste instantie gaat het om routes naar Faro, Malaga, Alicante en Perugia. Volgens de luchthaven zijn dit populaire bestemmingen, waar veel vraag naar is.

 14. Vanaf nu KLM Boeing 787-10 opgenomen in Microsoft Flight Simulator

  AMSTELVEEN - Sinds deze week is het mogelijk om met een Boeing 787-10 in KLM-livery de wereld rond te vliegen in de nieuwste uitgave van het spel Microsoft Flight Simulator 2020.

 15. 'Kabinet voert op 15 mei quarantaineplicht in voor reizigers; boete 95 euro'

  DEN HAAG - Het kabinet wil op 15 mei de al eerder aangekondigde quarantaineplicht invoeren voor reizigers uit hoogrisicogebieden. Momenteel is het nog een advies om na terugkeer in quarantaine te gaan, straks wordt dat dus een plicht. Op overtreding komt waarschijnlijk een boete van 95 euro te staan, zo melden ingewijden aan de NOS en verschillende andere media.

 16. Nieuwe interim-topman voor South African Airways

  JOHANNESBURG - South African Airways heeft een nieuwe interim-CEO. Thomas Kgokolo heeft de taak om het traject van de reddingsoperatie tot de herintrede op de luchtvaartmarkt te leiden, melden het Zuid-Afrikaanse nieuwsmedium Fin24.

 17. Wizz Air start lijndienst van Eindhoven naar Banja Luka

  EINDHOVEN - Wizz Air gaat vanaf 7 juni 2021 tweemaal per week vanuit Eindhoven naar Banja Luka vliegen, in Bosnië-Herzegovina. De vluchten worden uitgevoerd op maandagen en vrijdagen met een Airbus A321.

 18. 'Vliegverboden' voor Zuid-Afrika en Zuid-Amerika opnieuw verlengd

  DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om de vliegverboden voor Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en enkele Midden-Amerikaanse landen opnieuw te verlengen. Deze verboden gelden nu tot minimaal 1 mei, zo heeft minister Cora van Nieuwenhuizen woensdagavond laten weten.

 19. Voor het eerst rechtstreekse vluchten tussen Bosnië en Verenigde Staten

  MIAMI – Eastern Airlines opent voor het eerst een route naar Europa. Komende zomer vliegt de Amerikaanse niche-luchtvaartmaatschappij rechtstreeks van Chicago naar Sarajevo. Het is de eerste directe vliegverbinding tussen de Verenigde Staten en Bosnië-Herzegovina.

 20. In maart veel meer transferpassagiers op Schiphol

  SCHIPHOL - Schiphol kon in maart ruim 660.000 passagiers verwelkomen. Dat zijn er 73 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar, maar het betekent wel een stijging ten opzichte van een maand eerder (februari 2021), toen er nog 505.000 passagiers kwamen. Vooral het aantal transferpassagiers steeg op maandbasis hard, namelijk met 36 procent.