Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. Kaagbaan twee weken dicht voor onderhoud

  SCHIPHOL - Vanwege onderhoud is de Kaagbaan op Schiphol vanaf zondagavond 24 februari tot en met maandagochtend 11 maart gesloten voor vliegverkeer. Omwonenden van Schiphol kunnen daardoor extra overlast ervaren.

 2. Wingo start goedkope vluchten tussen Curaçao en Colombia

  WILLEMSTAD - De Colombiaanse budgetmaatschappij Wingo vliegt vanaf 11 april twee keer per week tussen Willemstad en Bogota. Op de route wordt een Boeing 737-700 ingezet met plaats voor 142 passagiers.

 3. British Airways voorziet Airbus A319 van historische huisstijl

  LONDEN - Nadat afgelopen week al een Boeing 747-400 in een retro jasje werd gestoken krijgt nu ook een Airbus A319  van British Airways een historische huisstijl aangemeten. Het toestel wordt komend weekend in Shannon in de kleuren van British European Airways gespoten.

 4. Philippine Airlines ontvangt nieuwe Love Bus

  MANILLA - Philippine Airlines heeft woensdag haar nieuwe ‘Love Bus’ verwelkomd op de luchthaven van Manilla. Het gaat om een Airbus A350-900, de vijfde voor de maatschappij, die voorzien is van een speciaal logo.

 5. Voorlopig geen WiFi op Europese vluchten KLM

  PARIJS - Passagiers van KLM hoeven voorlopig geen WiFi aan boord te verwachten op Europese vluchten. Dat privilege blijft voorbehouden aan reizigers op lange afstanden. Zustermaatschappij Air France investeert daarentegen wél in draadloos internet in de lucht binnen Europa.

 6. GOL verstevigt positie in Brasilia met nieuwe routes

  BRASILIA - De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij GOL verstevigt haar positie in hoofdstad Brasilia met extra binnenlandse vluchten. De KLM-partner start lijndiensten naar Rio de Janeiro, Sao Paulo, Aracuja en Palmas.

 7. Nederlandse piloten easyJet dreigen met acties

  SCHIPHOL - Pilotenvakbond VNV zinspeelt op acties om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen voor de in Nederland gevestigde piloten van easyJet. “Die zijn ver onder het niveau van wat vliegers in Frankrijk en Duitsland krijgen”, stelt de bond.

 8. Heathrow sluit jaar af met nieuw passagiersrecord

  LONDEN - De Londense luchthaven Heathrow heeft 2018 afgesloten met een nieuw passagiersrecord. In totaal maakten 80,1 miljoen reizigers gebruik van de grootste airport van Europa. Dat zijn er 2,7 procent meer dan vorig jaar.

 9. American, Delta en United willen vaker naar Tokio Haneda

  WASHINGTON - Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen staan te springen om vaker naar Tokio Haneda te mogen vliegen. American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines en ook Hawaiian Airlines hebben in totaal negentien nieuwe lijndiensten naar Haneda voorgesteld, terwijl er slechts twaalf vluchten beschikbaar komen.

 10. Flybe bevestigt verkoop aan Connect Airways

  EXETER - Flybe heeft de verkoop van haar activa en activiteiten aan Connect Airways bevestigd. Daarmee lijkt de regionale Britse luchtvaartmaatschappij definitief in handen te komen van het consortium van Virgin Atlantic, Stobart en Cyrus Capital.

 11. 'Uitbreiding Lelystad Airport tegen de wet'

  DEN HAAG - De uitbreiding van vliegveld Lelystad is in strijd met wetgeving, levert economisch veel minder op dan het kabinet doet geloven en geeft meer geluidsoverlast dan uit de berekening van de overheid blijkt. Dat stellen de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL).

 12. GroenLinks wil dat KLM stopt met vliegen naar Brussel

  DEN HAAG - GroenLinks wil dat KLM zo snel mogelijk stopt met de vluchten tussen Schiphol en Brussel. Van de partij moet minister Cora van Nieuwenhuizen (Infastructuur) met de maatschappij in gesprek gaan om dat te regelen.

 13. Big Five vergroten hun greep op de Europese luchtvaart

  SCHIPHOL - De grote vijf Europese luchtvaartbedrijven, Air France-KLM, Lufthansa, IAG, easyJet en Ryanair, profiteren van de consolidatieslag in de luchtvaartsector. Hun marktaandeel is toegenomen tot meer dan vijftig procent.

 14. 'Airbus haalt eerste orders voor A321XLR binnen'

  TOULOUSE - Airbus heeft de eerste orders voor de A321neo Xtra Long Range binnengesleept, zo melden ingewijden aan persbureau Reuters. Met diverse andere maatschappijen is de Europese vliegtuigfabrikant nog in gesprek.

 15. Airbus A400M bijna klaar voor tankmissies

  TOULOUSE - Airbus heeft de eerste testvluchten uitgevoerd met de A400M waarbij andere vliegtuigen werden bijgetankt in de lucht. Het militaire transportvliegtuig moet straks gevechtsvliegtuigen, grote toestellen en helikopters van brandstof kunnen voorzien.

 16. Nederlands likje verf voor historische DC-8

  LOS ANGELES - De voormalige United Airlines Douglas DC-8-50 die sinds 1984 de entree van het California Science Center siert staat er weer fris en fruitig bij. Het toestel werd van een nieuwe verflaag voorzien, die ontwikkeld werd door AkzoNobel Aerospace Coatings.

 17. Eerste Boeing 777-9 voor Lufthansa krijgt vorm

  EVERETT - Boeing is al behoorlijk ver met de assemblage van de eerste 777-9 voor Lufthansa, zo blijkt uit een foto die de Duitse maatschappij heeft gedeeld. Het toestel wordt in de zomer van 2020 geleverd.

 18. Pieter Elbers: goedgevulde geldkas blijft van KLM

  AMSTELVEEN - De goedgevulde kas van KLM komt niet in handen van Air France. Dat zei KLM-topman Pieter Elbers tijdens een interne webcast voor het personeel. “Daar zijn destijds afspraken over gemaakt en daar is geen nieuwe discussie over.”

 19. 'Nederlandse staat moet groter belang in KLM nemen'

  AMSTELVEEN - Vanuit verschillende hoeken komt er steun voor het idee dat de Nederlandse staat een groter belang in KLM moet nemen. Dat zou gedoe over de toekomst van KLM en de machtsverhoudingen binnen het concern in de toekomst moeten voorkomen.

 20. 'Verplaatsing vluchten naar Istanbul New Airport pas in april'

  ISTANBUL - De volledige verhuizing van vluchten van Istanbul Atatürk Airport naar Istanbul New Airport is opnieuw vertraagd. Volgens Turkse media vindt de verplaatsing, die al meermaals werd vertraagd, niet begin maart maar pas in de loop van april plaats.