Get Adobe Flash player

Luchtvaartnieuws

 1. Primeur met drone-inspectie van ex-KLM A330 op Woensdrecht

  WOENSDRECHT - Voor het eerst in de Europese geschiedenis is een drone-inspectie bij een vliegtuig gedaan in de open lucht van een actief vliegveld. De primeur vond plaats op Woensdrecht, waarbij gebruik werd gemaakt van een afgedankte Airbus A330 van KLM.

 2. GlobalX heeft felbegeerde Amerikaanse vliegvergunning binnen

  MIAMI - Global Crossing Airlines, dat als merknaam GlobalX gebruikt, heeft de felbegeerde Amerikaanse vliegvergunning binnen. Daardoor kan de luchtvaartmaatschappij beginnen met het uitvoeren van passagiers- en vrachtvluchten.

 3. Gratis aan boord bij American Airlines: een halfuur supersnelle TikTok

  FORT WORTH - Passagiers van American Airlines kunnen vanaf deze week gratis gebruik maken van de app TikTok. American wil zo bewijzen dat het Viasat-systeem aan boord een supersnel WiFi-signaal biedt, zodat het later geld kan vragen voor de snelle dienst.

 4. Air France zet ook in de winter in op vakantiebestemmingen

  PARIJS - Air France legt ook in het komende winterseizoen, dat eind oktober begint, de nadruk op vakantiebestemmingen. De Franse luchtvaartmaatschappij speelt daarmee in op de trend dat het toeristische verkeer sneller op gang komt dan het zakelijke.

 5. Condor serveert organische maaltijden op Europese vluchten

  FRANKFURT - De Duitse vakantievlieger Condor introduceert drie organische maaltijden in het à la carte-menu. De penne mamma mia, namaste India en de tortelloni tricolori zijn op korte en middellange vluchten te bestellen.

 6. British Airways houdt A380's nog minstens tot 2027 in de vloot

  LONDEN - Liefhebbers van de A380 hoeven voorlopig niet bang te zijn dat ook British Airways er afscheid van neemt: de Britten hebben zojuist het onderhoudscontract voor de Airbussen tot eind 2027 verlengd. Lufthansa Technik blijft ze onderhouden op de Filipijnen.

 7. TUI brengt alle vijf luchtvaartdochters onder één management

  HANNOVER - De verschillende luchtvaartmaatschappijen die onder het TUI-concern vallen, worden geconsolideerd. De vijf airlines uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zweden en Nederland worden in de toekomst door één management geleid. Dat vertelt Marco Ciomperlik, Chief Airlines Officer van de TUI Group, aan het Duitse Handelsblatt. 

 8. JFK pakt door en steekt 3,9 miljard dollar in Terminal 6

  NEW YORK - Luchthaven JFK bij New York moet in 2025 over een geheel nieuwe Terminal 6 beschikken. Alles wordt daar beter, zo luidt de belofte: aansluitingen, verbindingen, reizigersservice, veiligheidscontroles en de taxibanen.

 9. Delta Air Lines hervat één van de langste lijndiensten ter wereld

  ATLANTA - Delta Air Lines heeft de langste route uit haar netwerk hervat, tevens één van de langste lijndiensten ter wereld. Sinds deze week vliegt de Amerikaanse maatschappij weer tussen thuisbasis Atlanta en het Zuid-Afrikaanse Johannesburg.

 10. Aer Lingus tekent tienjarig franchisecontract met Emerald Airlines

  DUBLIN - Emerald Airlines voert vanaf januari 2023 de regionale vluchten uit voor Aer Lingus. Daarmee wordt het gat opgevuld dat achterbleef na het faillissement van Stobart Air, dat tot voor kort namens Aer Lingus op korte routes actief was.

 11. In beeld: zo vertrok de Lufthansa 747 dinsdag van Twente Airport

  ENSCHEDE - Zoals ook door deze site gemeld, haalde Lufthansa dinsdag de één-na-laatste Boeing 747-400 van Twente Airport (de D-ABVX), nadat het toestel daar ruim een jaar lang opgeslagen stond. De Duitsers gaan het vliegtuig na de zomer weer in dienst nemen en brachten het daarom naar Frankfurt. Het vertrek leverde mooie foto’s en video’s op.

 12. Geen verrassing: voor de luchtvaart was 2020 het slechtste jaar ooit

  MONTREAL – Het is niet per se onverwacht nieuws, maar de bevestiging is binnen: 2020 was het slechtste jaar ooit voor de luchtvaartsector. Afhankelijk van de rekenmethode, kampte de industrie met 60 tot 76 procent minder vraag.

 13. Ryanair wist vliegtuigen in juli voor 80 procent te vullen

  DUBLIN - Ryanair heeft in juli fors meer reizigers verwelkomd, zo bleek woensdag uit de vervoerscijfers. De Ierse prijsvechter vervoerde afgelopen maand 9,3 miljoen passagiers, wat een ruime verdubbeling op jaarbasis was. In juli 2020 ging het nog om 4,4 miljoen passagiers.

 14. Braziliaans GOL breidt Boeing 737 MAX-vloot verder uit

  SAO PAULO - Het Braziliaanse GOL breidt de vloot uit met 28 extra Boeing 737 MAX-toestellen. De luchtvaartmaatschappij versnelt daardoor de geplande vlootvernieuwing, en hoopt in 2025 niet minder dan 75 exemplaren van de MAX in dienst te hebben.

 15. Airbus probeert Volga-Dnepr Airlines warm te maken voor A350F

  MOSKOU - Airbus probeert het Russische Volga-Dnepr Airlines te verleiden om de onlangs aangekondigde vrachtvariant van de A350 te kopen. Vertegenwoordigers van de vrachtmaatschappij kregen onlangs al een uitgebreide rondleiding door een demonstratietoestel.

 16. Luchthavenpersoneel met Schiphol-pas opgepakt na vondst van 321 kilo cocaïne

  SCHIPHOL - De politie heeft de afgelopen weken zeven aanhoudingen verricht naar aanleiding van een enorme cokevangst op Schiphol eerder dit jaar. Ze worden verdacht van witwassen, invoer van harddrugs of een combinatie daarvan. In totaal zijn er nu al dertien personen als verdachten aangemerkt, waarvan er tien werkzaam zijn voor een bedrijf op de luchthaven.

 17. Israël zet Nederland op quarantainelijst: ook volledig gevaccineerden moeten in isolatie

  TEL AVIV - Israël heeft Nederland en nog zeventien landen op de quarantainelijst gezet. Vanaf woensdag 11 augustus moeten zelfs volledig gevaccineerden die het land binnenkomen verplicht een week in isolatie. Tijdens die periode moeten zij ook twee tests afnemen.

 18. DHL de lucht in met volledig elektrische Eviation Alice

  SEATTLE - Pakketvervoerder DHL Express gaat op pad met de vrachtversie van de Eviation Alice, een volledig elektrisch vliegtuig. Het bedrijf heeft twaalf exemplaren besteld, die vanaf 2024 moeten worden geleverd.

 19. In beeld: man vastgebonden nadat hij stewardessen bij hun borsten vastgreep

  MIAMI - Op een Frontier Airlines-vlucht van Philadelphia naar Miami heeft een passagier zich zaterdag enorm misdragen. De man, die gedronken had, was gewelddadig en randde het personeel aan. Uiteindelijk moest hij met tape vastgebonden worden aan zijn stoel.

 20. Amerikaanse overheid roept Amerikanen op om niet meer naar Curaçao te reizen

  WASHINGTON D.C. - Het Amerikaanse RIVM (het CDC) heeft Curaçao als zeerhoogrisicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart (Level 4) vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen worden dringend geadviseerd om niet naar Curaçao af te reizen.