Get Adobe Flash player
Met zes meiden op zaterdag morgen 5 april 2008 naar Aerdenhout….


tent_met_versieringDe bus volgeladen met spullen en meiden kwamen wij eraan. Het weer liet het een beetje afweten maar de meiden moesten hard aan de slag dus warm zouden zij het wel krijgen.

De meiden hebben we afgezet op hun plekje, spullen gedropt en zij konden beginnen aan een weekend scouting. Na enige tijd stond de tent keurig opgezet. De tent werd versierd en al.

Lees meer

 


overkappingOmdat het er naar uitzag dat het zou regenen hadden de meiden een overkapping gemaakt van zeil zodat ze dan droog zouden zitten.

De eerste opdracht was de tocht lopen, na alle verhalen hebben zij dit redelijk gedaan, ze hebben wel de noodenvelop moeten openen om weer verder te kunnen. Tijdens de tocht een flinke regenbui op onze hoofden gehad. Linda en Madelon hebben geschuild in een telefooncelletje.

de-gidsen_2008

Zo waarlijk was het tijdens het eten droog en kon er heerlijk gekookt worden op houtvuur. De meiden hadden als allereerste hun vuurtje aan… en waren druk bezig met het voorbereiden van het eten. Dit hadden we tijdens een opkomst bij ons eigen clubgebouw al geoefend dus de meiden waren goed voorbereid. Het eten was volgens de jury erg lekker en snel klaar…


warmen_aan_het_kampvuur

’s Avonds zijn we met zijn allen naar de kampvuurkuil gelopen en werd er daar een verhaal uit de jungle verteld. We hebben gezamenlijk gezongen, dieren nagedaan en dat heerlijk lekker warm om het kampvuur heen. ’s Nachts is het behoorlijk koud geweest en om half acht ’s ochtends zijn we ons tentje uitgevroren, in de auto gaan zitten en ons een beetje opgewarmd. Om beurten kwamen de meiden even hun koude blauwe vingertjes en neuzen opwarmen.

tosti_maken

De meiden hebben heerlijk tosti’s gemaakt op het vuur en in een pannetje gebakken… Wij als leiding hebben heerlijk meegesmuld.

Tijd om op te ruimen en de tent tentjes achter te laten. Het middagspel was aangebroken, een heel aantal spelletjes moesten er gespeeld worden en zo waar scheen het zonnetje. Hierna werden de tenten weer afgebroken en alles netjes opgeruimd.

Het gehele weekend hadden de meiden de tijd om een klein toneelstukje te oefenen, deze stukjes werden nu door alle groepen uitgevoerd. Van stukjes met heel veel dans of alleen een yell, we hebben genoten en vreselijk gelachen om alle toneelstukjes.

Tijd voor de afsluiting en prijsuitreiking. Het was vreselijk spannend, voor het eerst weer met de gidsen naar DSW…. In totaal deden er 21 groepen mee…  en we zijn 5de geworden!!!!! Wat waren zij trots en blij!!! Onze meiden 5de geworden. Het was een superweekend een beetje koud maar wel gezellig. Volgend jaar gewoon weer en dan voor de 1ste plek!

afsluiting_weekend