Get Adobe Flash player

De Scoutingclub Don Bosco heeft op dit moment 4 speltakken. De speltakken hebben op vaste avonden hun opkomsten. Daarnaast worden ook gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de jaar- of seizoensopeningen, de activiteiten van de club in 2007 in verband met het 60 jarig jubileum en andere club-brede evenementen.

 

speltak leeftijd dag tijd leiding
Bevers 5 - 7 jaar
Esta's 7 - 11 jaar vrijdag 18.45 tot 20.30 uur Joost Marieke en Bruno
Gidsen 14 - 17 jaar maandag 19.00 tot 20.30 uur Madelon en Linda
Luchtscouts 11 - 14 jaar donderdag 19.00 tot 20.30 uur Jeroen Wilco  en Dennis de Lange
Rowans 14 - 17 jaar maandag 19.30 tot 21.00 uur Niels en Stefan Groot

De scouting loterij

Aan het begin van het seizoen (september/oktober) gaan alle speltakken langs de deuren in Ursem om de scouting loten te verkopen. Deze loterij word door Scouting Nederland georganiseerd en een deel van de opbrengst van de verkochte loten is voor onze eigen club.

De jaaropening

Na de kerstvakanties begint de scouting met een leuke gezamenlijke thema-avond voor alle speltakken.

 

Collecte Jantje Beton

In de maand maart collecteren we in Ursem en omgeving met alle speltakken voor het Nationaal jeugdfonds Jantje Beton.

 

Jaarafsluiting

Met dit knotsgezellige weekend is er een einde gekomen aan weer een mooi scoutingseizoen.
Ook dit weekend is er een thema, zal het scoutingterrein aangekleed worden en dient iedereen in themakleding te lopen. Er zijn veel leuke activiteiten en ’s avonds is er een groot kampvuur. De volgende dag is er een leuk ochtendspel en daarna wordt het scoutingseizoen op een gezellige manier afgesloten.

 

Onderhoud

Jaarlijks worden er ook enkele avonden of middagen gebruikt voor het onderhouden van het gebouw en het terrein samen met bestuur, leiding, ouders en leden.

Aanmelden bij de club als lid van één van de speltakken

 

Voor afmelden als lid download het uitschrijfformulier

 

 

Contributie

De contributie gaat per half- of heel seizoen .
Extra kosten kunnen bestaan uit de aanschaf van het uniform (nieuw of tweedehands) 
en het meedoen aan een weekend en/of kamp.
Nieuwe leden kunnen gratis 2x een opkomst bijwonen.

Voor de Welpen bestaat (juli 2011) een wachtlijst. Er wordt nog gezocht naar leiding die een tweede welpengroep zou kunnen leiden.

Download het inschrijfformulier
Het ingevulde en ondertekende formulier kunt U brengen of per post versturen naar;

secretariaat Scouting Don bosco

p/a Peerdekoper 8  1645PM Ursem

 

 

Voor meer informatie kunt U mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Opkomsten en informatie:
speltak leeftijd dag tijd leiding
Welpen 7  -  11 jaar vrijdag 18.45 - 20.30 Joost en Lieke
Gidsen 11 - 14 jaar ------ -------t  ------  -  ------    
Luchtscouts 11 - 14 jaar donderdag 19.00 - 20.30 Wilco, Rodney en Dennis de Lange
Rowans 14 - 17 jaar maandag 19.30 - 21.00 Niels en Stefan Groot

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 90.000 jeugdleden en 30.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1300 Scoutinggroepen. Wereldwijd telt Scouting 32 miljoen leden en bestaat al 100 jaar. Prinses Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

 

Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema's.

Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Lees meer

 

Wat doe je bij Scouting

Scouting is een open vereniging waar voor iedereen plaats is, ongeacht leeftijd, godsdienstige overtuiging, etnische achtergrond of handicap, Scouting is voor iedereen. Bij Scouting is er van alles te doen en jaarlijks organiseert Scouting talloze activiteiten en evenementen.

Scouting biedt haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Scoutingleden leren samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, organiseren, creatief te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.

 

Sterke punten Scouting

  • Scouting is een vereniging met een missie
  • Scouting biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur
  • Scouting maakt jongeren maatschappelijk actief
  • Scouting leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent
  • Scouting werkt preventief

Scouting is een vereniging met een missie

Kinderen en jongeren vinden bij Scouting activiteiten die veel plezier, uitdaging en samenwerking genereren. Elke week zijn ze bezig met creatieve thema’s, aangepast aan de leeftijdsgroep. Spelen is nodig voor een gezonde ontwikkeling. Wij geven kinderen de ruimte om fysiek te bewegen, sociaal te experimenteren en zich te ontwikkelen. Ruimte om te ontdekken en te leren.


Scouting biedt jeugd plezier, uitdaging en structuur

Kinderen beleven activiteiten die bol staan van plezier, uitdaging en samenwerking. Vaak adviseren leerkrachten, school- of huisartsen voor kinderen Scoutingactiviteiten. Plezier gaat heel goed samen met structuur en respect. Scouting onderhoudt contacten met RIAGG’s en SPD’s om kinderen met specifieke problemen goed te begeleiden. Scouting fungeert ook als praktijkleerorganisatie voor ROC-opleidingen zoals sociaal pedagogisch werk en sociaal cultureel werk .


Scouting maakt jongeren maatschappelijk actief

Het merendeel vrijwilligers is jonger dan 25 jaar. Bij Scouting leren ze op een natuurlijke manier verantwoordelijkheid dragen. Ze initiëren eigen programma’s, organiseren grote evenementen, bewaken hiervoor budgetten, leren samenwerken waardoor ze ook hun eigen kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Zo blijkt uit onderzoek dat veel scouts ook later actief maatschappelijk betrokken blijven.


Scouting leert kinderen wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent

Kinderen krijgen bij Scouting ruimte om zich sociaal te ontwikkelen, om fysiek te bewegen waardoor ze zich lekker in hun vel voelen. Je vindt bij ons diverse culturen en verschillende religies, en kinderen die soms wat meer aanpassingsproblemen hebben dan andere kinderen. Een doorsnee van de samenleving eigenlijk. Door samen te spelen, leren kinderen respect voor elkaar te hebben. De Scoutingleiding speelt hierbij een belangrijke rol, uitgaand van ‘toenemende zelfstandigheid van de kinderen bij een afnemende begeleiding’.


Scouting werkt preventief

Scouting biedt kinderen en jongeren structuur, betrokken leiders waarmee ze zich kunnen identificeren en de mogelijkheid veel energie kwijt te kunnen raken. Bij Scouting krijgen ze nog de kans en de ruimte om lekker wild te doen. We noemen het ook wel ‘georganiseerd kattenkwaad’. Ze worden uitgedaagd maar krijgen ook essentiële waarden mee. Daarbij leren ze wat respect voor elkaar is. Deze aanpak spreekt kinderen en jongeren aan.