Get Adobe Flash player

Scoutingnieuws.nl

Scoutingnieuws.nl verzamelt landelijk, regionaal en lokaal Scoutingnieuws.
 1. Wisselbeker voor scouts bij playbackshow

  Schiedam – Scouting laat je, in een plezierige vrijetijdsbesteding, grenzen verleggen. Veel kinderen vinden het dan ook best spannend om op te treden voor een echt publiek. Toch waren er zaterdag weer heel wat scouts die hun best deden om de wisselbeker te winnen bij de jaarlijkse Playbackshow van de Scouting Tono-groep.

  De playbackshow is inmiddels een traditie bij de Scouting Tono-groep. Begonnen in 1986 nodigen de scouts jaarlijks een publiek uit om te komen kijken naar de imitatie-kunsten van de kinderen. De winnaars mogen een jaar de wisselbeker thuis houden en krijgen hun naam op diezelfde beker gegraveerd.

  Bij de jongste scouts, de Bevers, ging de wisselbeker naar Noortje Overgoor en Kim van den Graven die het liedje “Tsjoe tsjoe wa” brachten. Bij de welpen, de meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar, werd Eva van Gerven (8 jaar) de winnaar als DJ Armin van Buren met “Bla bla bla”. In de leeftijdsgroep van de Scouts (11-15 jaar) won Emmanuel Alade met het nummer “Het duurt te lang” van Davina Michelle.

  Wil je ook elke week avonturen beleven waar je ook nog wat van leert? Kom dan vrijblijvend eens langs bij de Scouting Tono-groep. Kijk op www.scoutingtono.nl of kom zaterdagochtend langs aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 2. Explorers Scouting Tono-groep succesvol bij winterhike

  Schiedam – Tijdens de Winterhike, georganiseerd door Scouting Regio Maasdelta, behaalden de explorers van de Schiedamse Scouting Tono-groep een eervolle zevende plaats.

  image

  Foto: Antoinette Zwitserlood

  “Een hike is een tocht die de explorers zelf moeten uitvoeren”, zo legt Lukas van Mil uit, explorerbegeleider bij de Scouting Tono-groep. “Ze moeten zelf de route vinden, een aantal posten af en op de posten krijgen ze opdrachten. De winterhike wordt dan ook nog ’s nachts gehouden, wat het allemaal net even wat moeilijker maakt”. Explorers zijn de jeugdleden tussen de 14 en 18 jaar bij Scouting.

  Scouting Regio Maasdelta organiseerde de winterhike. De explorers vertrokken zaterdagavond in het begin van de avond. Rond 02:00 uur ’s nachts kwamen de eerste teams binnen. De winterhike werd dit jaar gehouden rond de Oude Maas. Er deden zo’n 100 explorers mee van 15 scoutinggroepen uit de regio. Het thema was “Don’t panic”. Winnaar waren de explorers van Scouting Paulusgroep uit Maassluis. De explorers van de Schiedamse Scouting Tono-groep werden zevende.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 3. Zeer geslaagde avond bij restaurant ‘De Zeven Zuilen’

  Op zaterdag 19 januari stond voor de vierde keer het restaurant van de vrijdag verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar oud) van Scouting Boxtel op het programma. Met dit restaurant haalt de groep een bedrag op wat ze kunnen investeren in een leuke activiteit op zomerkamp. Dit jaar had het restaurant een Grieks thema en de naam ‘De zeven zuilen’.

  Vanaf 18.00 uur kwamen de gasten aan bij de blokhut van Scouting Boxtel. Hier werden ze verwelkomt bij het Olympisch vuur. Vanuit daar werden ze doorgestuurd naar de ontvangstruimte waar een welkomstdrankje voor de gasten klaar stond. Na een inleidend verhaal over Griekse strijders werden ze in een Trojaans paard naar de eetzaal gebracht. Daar aangekomen werden ze heel de avond door de verkenners voorzien van eten, drinken en een leuk stuk entertainment.

  Tussen de Griekse gerechten door werden de gasten vermaakt met een aantal woordgrappen wat erg goed ontvangen werd door de gasten. Ook was er tijd voor een Griekse quiz, waarin onder andere duidelijk werd hoe de Grieken wijn maken en hoe in Griekenland de afwas wordt gedaan. Na het nagerecht volgde er nog een toneelstuk verzorgd door de verkenners. Hierin werd iemand uit de Griekse oudheid in de huidige tijd geplaatst.

  De avond werd afgesloten met koffie en thee voor de gasten. Hierbij werden de verkenners bedankt, die heel de avond druk bezig zijn geweest achter de bar, in de bediening, in de afwas, in de keuken en met het entertainen van de gasten.  

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. ScoutingBoxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 4. Scouting Tono-groep eert jubilerende vrijwilligers

  Schiedam – Bij de jaarafsluiting zaterdag greep het bestuur van de Scouting Tono-groep de gelegenheid aan om enkele jubilerende vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vier vrijwilligers ontvingen een jubileumspeldje van Scouting Nederland.

  “De Scouting Tono-groep bestaat bij de gratie van haar vrijwilliger”, zo begint Monica Spruit, een van de bestuursleden van de Scouting Tono-groep. “Zij zorgen er voor dat de bevers, welpen, scouts en explorers elke zaterdag de tijd van hun leven hebben. Of ze zorgen voor het gebouw, het geld of de materialen. Daar zijn niet alleen wij als bestuur, maar ook alle kinderen enorm blij mee”.

  Zaterdag hield de Scouting Tono-groep een kerstontbijt voor al haar jeugdleden samen met hun ouders of verzorgers. Met alle meisjes en jongens aanwezig werden de jubilarissen een voor een naar voren gehaald en ontvingen zij het certificaat dat bij hun jubileum hoorde. Bestuurslid Addy Pool werd bedankt voor 5 jaar aan vrijwillige inzet, net als scoutsleidster Nathalie Doek en bever- en welpenleider Thomas Langeweg. Penningmeester Jan Lemmen bleek al 30 jaar lid en ontving het speldje dat hierbij hoorde.

  Na het kerstontbijt, waarbij de meisjes en jongens ook nog een kerst-hoorspel maakten, houdt de Scouting Tono-groep vakantie. Vanaf 12 januari is iedereen weer van harte welkom in het groepshuis aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam.

  Bron: Scouting Tono-groep Schiedam

 5. Veel leuke activiteiten de jeugd op de Kerstmarkt van Scouting Panoord

  Ook dit jaar is er op de kerstmarkt van Scouting Panoord weer veel te beleven. Voor de jeugd zijn er zowel sportieve als knutsel activiteiten. Daarnaast wordt er ook ieder jaar een Kerstloterij georganiseerd met vele mooie prijzen. En ook dit jaar ondersteund Scouting Panoord de voedselbankactie van ATOS RTV door tijdens de Kerstmarkt etenswaren in te zamelen.

  Centraal staan de vele activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Voor de sportievelingen is er weer een mooi klimobject in elkaar gezet, en kan er ook geklommen worden op de klimwand. Uiteraard kan er aan leuke kerststukjes geknutseld worden en zijn verschillende spellen beschikbaar. Kortom er is van alles te doen. Er is de gelegenheid om wat te eten en te drinken en men kan meedoen aan de Kerstloterij waar mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Deze loterij is aan het einde van de kerstmarkt, waarvoor op de dag zelf ook nog loten gekocht kunnen worden. De opbrengsten van de Kerstmarkt en de loterij worden dit jaar ingezet voor ons gezamenlijk groepskamp in 2019.  

  Ook vragen wij weer aan alle bezoekers om etenswaren mee te nemen voor de voedselbank actie van ATOS RTV. Scouting Panoord steunt deze actie van harte, en hoopt ook dit jaar wederom op een mooie opbrengst. Vooral voedsel met een langere houdbaarheid is van harte welkom. Wij zullen dit aanbieden tijdens de ATOS Winter3Daagse die van 21 t/m 24 december zal plaatsvinden vanuit het winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht.

  Wij zien u graag op onze Kerstmarkt aankomende zaterdag 15 december vanaf 15:00. De toegangsprijs voor dit alles is slechts 2 euro. U vindt Scouting Panoord op sportpark Bakestein, het adres is Groot Karreveld 10 te Zwijndrecht.

  Bron: Scouting Panoord, Zwijndrecht

 6. Dubbel feest bij Scouting Panoord

  Op Scouting Panoord was het 17 november dubbel feest. In de aanwezigheid van Jacqueline van Dongen, wethouder van de gemeente Zwijndrecht, werd als eerste door de onthulling van het projectbord officieel het startsein gegeven voor de aanleg van het Waterpark Panoord. Hierbij wordt een waterberging annex speelvijver op het terrein van Scouting Panoord gerealiseerd. Daarnaast werd Wim Stam tot erelid van Scouting Panoord benoemd voor al zijn verdiensten voor de vereniging.

  Al meer dan een jaar geleden ontstond het idee om een waterberging aan te leggen. Het regenwater wat op het dak valt loopt nu immers rechtstreeks het riool in. Uit milieuoverwegingen is het beter om dit regenwater apart af te vangen. Ook neemt bij een flinke regenbui dankzij een waterberging de druk op het riool af. Daarbij kwam het idee dat deze waterberging ook uitstekend dienst kan doen als een speelvijver voor de jeugd van Scouting Panoord. Aan de hand van een goed plan werden de nodige vergunningen aangevraagd, sponsoren aangetrokken, en dankzij een goede samenwerking met de gemeente was dan op 17 november het moment dat er echt van start kon worden gegaan met het project. Met de onthulling van het projectbord in bijzijn van de wethouder, leden van de gemeente en het lokale CDA, de sponsoren en uiteraard onze jeugdleden is het project officieel gestart.

  Een van de belangrijkste initiatiefnemers van dit plan is Wim Stam. Al jaren is hij op Scouting Panoord actief, en voor deze verdiensten heeft hij een kleine twee jaar geleden nog een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Omdat Scouting Panoord veel aan Wim te danken heeft, is besloten hem tot erelid te benoemen en het pad naast de speelvijver zijn naam te geven. Nietsvermoedend onthulde Wim zelf het straatnaambordje met zijn naam erop, en hij was zichtbaar verrast. Het Wim Stam Pad op het terrein van Scouting Panoord is dan ook een permanente herinnering aan ons erelid. Na afloop was er voor Wim een receptie met veel oud-leden van de vereniging.

  Scouting Panoord is met ruim 230 leden en vrijwilligers, afkomstig uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, de grootste scouting vereniging uit de regio. Ze beschikt op sportpark Bakestein aan de Groot Karreveld 10 te Zwijndrecht over een groot terrein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten allerlei activiteiten en spelen te organiseren. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie over wat scouting voor leuke activiteiten te bieden heeft.

  Bron: Scouting Panoord, Zijndrecht

 7. Verkiezing Haagse Held van het jaar

  Roger Gielisse is genomineerd als Haagse Held van het jaar in de categorie “Onderwijs en jeugd”. Stem via www.denhaagdoet.nl op Roger Gielisse en zorg ervoor dat hij met de titel naar huis gaat!

  image

  Over de verkiezing
  De verkiezing van de Haagse Held van het Jaar is een initiatief van gemeente Den Haag, PEP en hotel ibis Den Haag City Centre en wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De winnaars worden op 7 december (nationale vrijwilligersdag) bekendgemaakt tijdens het Haagse Helden gala. Een feestelijk award gala waarbij alle genomineerde vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Haagse vrijwilligersorganisaties konden hun beste vrijwilliger nomineren voor de verkiezing. Bewoners kunnen van 9 november tot en met 30 november stemmen op hun favoriete vrijwilliger. Onder alle stemmers worden twee overnachtingen in een ibis hotel in de Benelux verloot.

  Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.
  Kijk voor meer informatie over de Scoutinggroep alvast op www.bepals.nl

  Bron: Scouting Be Pals, Den Haag

 8. Welpen van Scoutingregio Maasdelta spetteren er op los!

  Op zaterdag 10 november hebben rond de 180 welpen van de scouting regio Maasdelta meegedaan aan het spetterfestijn in zwembad “De Kulk” in Vlaardingen. Er is daadwerkelijk gespetterd, maar vooral hebben alle kinderen heel veel plezier gehad in de activiteiten. Wat is er nou leuker dan hard van de glijbaan roetsjen of een kijkje nemen bij de Vlaardingse reddingsbrigade? Volgens de welpen had het niet leuker gekund! Al met al een geslaagde dag voor iedereen met als aandenken een leuke unieke herinneringsbadge!

  Han Admiraal, voorzitter van Scoutingregio Maasdelta, gaf aan dat het organiseren van regionale ledenactiviteiten één van de kerntaken van een Scoutingregio is. “Door deze activiteiten kunnen onze leden andere leden ontmoeten uit de regio. Zo leren welpen samenwerken, ook met kinderen die ze nog niet kennen. Dit draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de welpen, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier beleven”. Net als de overige activiteiten van de regio worden de ledenactiviteiten georganiseerd door vrijwilligers.

  “Onze regio-organisatoren zijn speciaal getraind om grootschalige activiteiten te organiseren. Daar komt best veel voor kijken, van logistiek en veiligheid tot vaak ook vergunningen regelen”, zegt Admiraal.

  Scoutingregio Maasdelta is ondersteunend aan 32 groepen, met samen ruim 3,000 leden, in Barendrecht, Brielle, Heenvliet, Heerjansdam, Hellevoetsluis, Maassluis, Mijnsheerenland, Oostvoorne, Oud-Beijerland, Ouddorp, Puttershoek, Rockanje, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Stellendam, Strijen en Vlaardingen.

  Bron: Scoutingregio Maasdelta

 9. Chatten, zenden en radio en TV maken bij Scouting Boxtel

  Afgelopen weekend hebben 207 scouts en 89 vrijwilligers deelgenomen aan het wereldwijde JOTA-JOTI weekend, het jaarlijkse communicatie-event.  De scouts hebben kennis gemaakt met vele verschillende vormen van communicatie.

  Tijdens het weekend leggen de scouts contact met andere scouts over de hele wereld, in totaal doen er meer dan een miljoen scouts mee aan deze activiteit. Met de hulp van een zendamateur en via speciale Scouting chatkanalen kletsen ze met heel veel andere scouts. Daarnaast wordt er het hele weekend live radio gemaakt en helpen de scouts mee met het maken van tv programma’s. Ook was er nog voldoende ruimte voor andere Scoutingprogramma’s. Diverse bosspelen, nachtspelen en tochten maakten het programma compleet.

  Scouting Boxtel werkt tijdens het JOTA-JOTI weekend samen met Scouting Petrus Donders uit Sint Michielsgestel. Hierdoor werd er gebruik gemaakt van twee locaties, zodat er genoeg ruimte was voor alle activiteiten.

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 10. Welpen bouwen brug

  Schiedam – Gebruik maken van het heerlijke weer in het weekend besloten de welpen van de Scouting Tono-groep zelf een drijvende brug te bouwen over de Sweelincksingel in Schiedam

  Natuurlijk werd de brug daarna door de welpen gebruikt om de singel bij het gebouw van de scoutinggroep over te steken.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 11. Scouting organiseert een nieuw evenement voor kinderen

  Schiedam – Zaterdag heeft Schiedam er een nieuw evenement er bij, het Kids Powerrr Event. Dit wordt georganiseerd voor alle kinderen van 4 tot 14 jaar.

  image

  Foto: R. Spruit

  Het doel van het nieuwe evenement is om kinderen een lekker buiten te laten spelen, en uitdagende activiteiten te laten proberen. Het evenement is volledig gratis en wordt gehouden op zaterdag 6 oktober van 11:00 uur tot 13:00 aan de Sweelincksingel in Schiedam bij en rond Boerderij Landvreugd.

  Voor alle kinderen is er wat te beleven. Zo zal er een touwbrug zijn over het water voor de durfals, een survivalbaan voor alle meisjes en jongens die van klimmen en klauteren houden, kunnen hongerige kinderen hun eigen eten bereiden boven een kampvuur, kunnen knutselgrage meisjes zelf hun sleutelhanger knopen, net als knutselgrage jongens en nog veel meer.

  Inschrijven is niet noodzakelijk, maar wordt door de organisatie wel gewaardeerd zodat ze weten op hoeveel mensen ze kunnen rekenen. Inschrijven kan via www.scoutingtono.nl. Voor de ouders is er koffie en thee, en ook aan halal wordt gedacht.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 12. Scouting Panoord ruimt op in het Sandelingenpark

  Afvalscheiding wordt steeds belangrijker, en je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Een aantal jeugdleden van Scouting Panoord, in de leeftijd van zes tot en met acht jaar, hebben om die reden afgelopen zaterdag daar meer uitleg over gekregen. Vervolgens hebben ze dat gelijk in de praktijk gebracht, door zwerfafval op te ruimen in het Sandelingen park in Hendrik-Ido-Ambacht.

  Bij scouting doen we altijd veel leuke activiteiten. We vinden het ook belangrijk om de jeugdleden spelenderwijs te laten leren, en zo nu en dan een maatschappelijk thema centraal te stellen. In dit geval hebben we gekozen voor afvalscheiding. De kinderen, jeugdleden van de speltak Esta 2, verzamelden ’s ochtends in het Sandelingenpark. Ze luisterden als eerste aandachtig naar wat afvalscheiding inhoudt en waarom het zo belangrijk is, met name voor het milieu. Daarna gingen de kinderen aan de slag en begonnen ze met het opruimen van de rommel. Vanuit de gemeente waren hesjes, knijpstokken, handschoenen en afvalzakken ter beschikking gesteld. Gelukkig bleek het park al behoorlijk schoon, maar toch werd er op verschillende plekken nog zwerfafval gevonden. Dit werd door de kinderen verzameld en uiteraard op de juiste manier gescheiden in verschillende afvalbakken. De opbrengst was toch nog behoorlijk. Na afloop van de opruimactie hebben de kinderen nog even heerlijk gespeeld in het nieuwe jeugdspeelpark.

  Scouting Panoord is met ruim 230 leden en vrijwilligers, afkomstig uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, de grootste scouting vereniging uit de regio. Ze beschikt op sportpark Bakestein aan de Groot Karreveld 10 te Zwijndrecht over een groot terrein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten allerlei activiteiten en spelen te organiseren. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie over wat scouting voor leuke activiteiten te bieden heeft.

  Bron: Scouting Panoord, Zwijndrecht

 13. Scouts verkopen pepermunt voor nieuw outdoor parcours

  Op zaterdag 6 oktober organiseert scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell uit Apeldoorn weer de Pepermuntactie. Tijdens deze jaarlijkse actiedag gaan alle jeugdleden, ouders en leiding op pad om pepermunt te verkopen in heel Apeldoorn.

  “De belangrijkste actie van het jaar,” vertelt Elina Hetebrij, die in het actiecomité zit. “Met de opbrengst van deze actie kunnen we niet alleen materialen aanschaffen of het terrein onderhouden, maar ook proberen we hiermee om de contributie zo laag mogelijk te houden.” Want de filosofie van Scouting is dat kinderen uit alle lagen van de bevolking welkom zijn.

  Nieuw outdoor parcours
  Ieder jaar wordt er één onderdeel uit het scoutingspel uitgelicht. Dit jaar zijn dat materialen voor een nieuw outdoor parcours, zoals hindernis- en klimbanen. “Outdoor activiteiten zoals abseilen en tokkelen worden veelal gedaan door de oudere speleenheden. Met onze nieuwe materialen voor  een outdoor parcours maken we dit ook mogelijk voor de jongere groepen als de Bevers (vanaf 4 jaar) en de Welpen (vanaf 7 jaar). Zo kunnen al onze jeugdleden elke zaterdag op avontuur!”

  Komt u op 6 oktober één van onze jeugdleden tegen, bij u aan de deur of ergens anders in Apeldoorn? Koop dan één of meerdere doosje(s) pepermunt om de groep te steunen.

  Over scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell
  Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

  Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is de grootste scoutinggroep van Gelderland en is te vinden aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Deze locatie is een prachtig stuk bos en behoorde ooit tot de Kroondomeinen.

  Bron:  Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell, Apeldoorn

 14. Sint Jorisgroep 5 organiseert Scouting Doe Mee Dag

  Op zaterdag 29 september organiseert Sint Jorisgroep 5 en “Scouting Doe Mee Dag” voor iedereen die mee wil doen tussen de 4 en 15 jaar. Tijdens deze dag kunnen de inwoners van Den Haag en omstreken kennis maken met Scouting.  

  Wat gaan we doen?
  Tijdens de Scouting Doe Mee Dag krijgen de bezoekers in een notendop te zien wat Scouting allemaal inhoudt. De verschillende leeftijdscategorieën hebben allemaal een uitdagend spel bedacht en dagen jou uit om mee te doen.

  Ik wil meedoen!
  Je kunt met je eigen leeftijdscategorie een Scouting bijeenkomst meedoen. Dit is gratis en vrijblijvend en een aanmelding is niet nodig. Zorg dat je bij de starttijd aanwezig bent op ons groepshuis om mee te doen!

  • 4     tot 7 jaar:       10:00 tot 12:30 uur
  • 7     tot 11 jaar:     10:00 tot 12:30 uur
  • 7     tot 11 jaar:     14:30 tot 17:30 uur
  • 11     tot 15 jaar:   14:30 tot 17:30 uur

  Tijdens de opkomst kun je zelfs springen op ons springkussen, staat het kampvuur aan en kun je je laten schminken.
  Wij doen ook mee met de Albert Heijn Sportactie en de Nationale Sportweek. Op die manier kun je ook mee doen met de Scouting Doe Mee Dag!

  Scouting is…
  Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

  Wie vindt het nou niet leuk om zelf een kampvuur te maken en je popcorn erboven te poffen? Of een speurtocht te lopen en je via whatsapp aanwijzingen krijgt? Samen, Outdoor, Uitdaging en buiten zijn staat bij Scouting Sint Joris centraal! Je hoeft niet gelijk lid te worden, de eerste drie keer doe je gratis mee.

  Nieuwe vrienden maak je bij Scouting!

  Waar vind je ons?
  Ons groepshuis is te vinden aan de Brugsestraat 49, Belgisch Park Scheveningen.

  Meer weten?
  Kijk op onze website www.sintjorisgroep5.nl voor meer informatie of neem contact op via info@sintjorisgroep5.nl. Telefonisch kun je je vragen stellen via: 06-14432754.

  Bron:  Sint Jorisgroep 5, Schevingen

 15. Scouting Boxtel rijdt zeepkistenrace

  Vrijwilligers bij Scouting organiseren niet alleen activiteiten voor hun jeugdleden, ze vinden het ook leuk om zelf deel te nemen aan uitdagende activiteiten. Daarom ging een afvaardiging van Scouting Boxtel afgelopen zondag naar de zeepkistenrace van Scouting Alphen.

  Denise gaat op twee wielen door de bocht.

  Om het jaar organiseert Scouting Alphen een zeepkistenrace. Zeven vrijwilligers van Scouting Boxtel waren direct enthousiast en hebben zich ingeschreven, toen ze eerder dit jaar een uitnodiging ontvingen.

  Na alle voorbereidingen was het zondag eindelijk zover. Met zeepkist, Scouting Boxtel vlag, opblaasbare aap en vol goede moed gaat het zevental naar Alphen. In de middag rijden alle zeepkisten hun rondjes. Aan het einde van de middag worden de resultaten bekend gemaakt. Scouting Boxtel behaalt de achtste, zevende en vijfde plaats.

  Bij Scouting gaat het om nieuwe ervaringen opdoen en uitdagende activiteiten. Denise is leiding bij de welpen en reed ook in de zeepkist. Ze vertelt: “Ik vond het leuk omdat ik het zelf nog nooit gedaan had en het leek me een leuke ervaring om met Scouting te doen.”

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

 16. 87 jaar actief in de Vogelwijk! : Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana organiseert open buurt dag

  Op 22 september 2018 organiseert Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana samen met Zo Kinderopvang en Bakkerij Victor Driessen een open buurt dag. Tijdens deze open buurt dag kunnen de bewoners uit de Vogelwijk en de omliggende wijken kennismaken met Scouting.

  Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

  Tijdens de open buurt dag krijgen de bezoekers in een notendop te zien wat Scouting allemaal inhoudt. Je kunt marshmallows roosteren boven het kampvuur, je laten uitdagen op een stormbaan, knutselen in knutselhoek, ballon darten, een pannenkoek eten, je laten schminken en nog veel meer. Laat jij je ook uitdagen?

  Scouting staat open voor iedereen. Geloof, sekse, huidskleur of handicap spelen geen rol. Iedereen is dan ook welkom op 22 september 2018 bij Scoutinggroep Be Pals Prinses Juliana aan de Laan van Poot 93 te Den Haag. De open buurt dag is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 13:00 tot 16:00 uur. Kijk voor meer informatie over de Scoutinggroep alvast op www.bepals.nl of https://www.facebook.com/bepals/.

  Kun je zaterdag 22 september niet aanwezig zijn maar ben je wel geïnteresseerd in onze Scoutinggroep? Dan ben je altijd welkom om op een andere zaterdag te komen kijken. Via de website kun je zien welke onderdelen er zijn en wanneer ze opkomst hebben. Vragen kun je stellen via het contactformulier op de website.

  Bron: Scoutinggroep Be Pals, Den Haag

 17. Welpen tuinieren voor de voedselbank

  Schiedam – De welpen van de Scouting Tono-groep staken zaterdag hun handen uit de mouwen. Ze gingen aan de slag bij het Tuinieren voor de Voedselbank.

  De 8-jarige Floor en Nino pakken allebei een grote struik broccoli en trekken de struik uit de grond. Daarna schudden het meisje en de jongen de aarde zorgvuldig van de wortels, voor de plant in een grote kist gaat. Al eerder zijn de broccoli-roosjes er af gesneden. Floor en Nino zijn twee van de welpen van de Scouting Tono-groep die zaterdag een ochtendje meehielpen met het tuinieren voor de Voedselbank bij boerderij Landvreugd in Groenoord-Zuid.

  “Regelmatig zijn we bij scouting maatschappelijk betrokken bezig”, zo legt Thomas Langeweg, een van de leiders uit. “De kinderen zelf noemen dat gewoon ‘een keertje iemand helpen’, zo vult Richard Spruit aan. “Zo leren de kinderen ook dat het belangrijk is om aan anderen te denken en bij een project zoals dit te helpen”.

  Het Tuinieren voor de Voedselbank is een project waarin vrijwilligers groenten verbouwen voor de voedselbank. Deze vrijwilligers zijn zij elke dinsdag en donderdagochtend aan de slag, en kunnen zeker nog wel meer vrijwilligers gebruiken. “Zo kwamen we op het idee om de welpen te vragen of ze een keertje wilden helpen, en dat vonden ze niet alleen leuk om te doen, maar ook erg leerzaam”.

  Even verderop zijn Julia en Tygo bezig kleine stukjes knoflook in de aarde te doen. “In maart of april mogen we dan weer komen kijken hoe groot deze planen zijn geworden”, zo verteld een enthousiaste Tygo. “Misschien komen we dan wel weer helpen met het oogsten”.

  Wie zelf wil helpen bij het verbouwen van de groenten op een van de drie tuinen van het voedselbanktuinieren kan kijken op www.voedselbanktuinierenschiedam.nl en zich opgeven bij een van de coördinatoren.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 18. Scouting Boxtel start nieuw seizoen

  Afgelopen zaterdag startte het nieuwe seizoen bij Scouting Boxtel. Vanaf dan zijn alle leden wekelijks weer welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

  Met heel Scouting Boxtel is afgelopen zaterdag het nieuwe seizoen geopend. Tijdens zijn welkomstwoord vertelde voorzitter Mario de Keijzer: “Het is jammer is dat de vakantie voorbij, maar dat betekent wel dat Scouting weer start!” Luid applaus volgde, de scouts kijken uit naar een nieuw seizoen vol uitdagende activiteiten.

  Overvliegen
  Tijdens de opening van het seizoen stappen de oudste leden van een leeftijdsgroep ook over naar de volgende leeftijdsgroep. Deze overstap wordt bij Scouting “overvliegen” genoemd. De leden die gingen overvliegen namen plaats in en op een kano. Deze kano werd met een lang touw over een groene zeepbaan. Aan de overkant ontvingen hun nieuwe groepsgenoten de overvliegers. Met de overstap naar een nieuwe leeftijdsgroep wacht de leden weer andere en nieuwe activiteiten, die aansluiten bij hun leeftijd.

  Ruimte voor nieuwe leden
  Verschillende leeftijdsgroepen hebben nog ruimte voor nieuwe leden. De programma’s aan het begin van het seizoen zijn erop gericht om de groep goed te leren kennen, omdat dan ook de overgevlogen leden nieuw bij hun leeftijdsgroep zijn. Voor geïnteresseerden die voor het eerst bij Scouting komen kijken is deze periode bij uitstek geschikt om in te stromen.

  Gave activiteiten
  Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het organiseren van een verkiezing van de stoerste scout tot het lopen van een spannende natuurtocht. Maar ook primitief wijze pizza’s bakken in een hout gestookte oven, abseilen en weekendkampen staan op het programma.

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

 19. Scouting Panoord trapt nieuwe seizoen af op Zomerparkdag

  Op de Zomerparkdag afgelopen zaterdag in Hendrik-Ido-Ambacht heeft Scouting Panoord weer laten zien wat zij allemaal in huis heeft voor de jeugd. In het Baxpark waren weer veel activiteiten opgezet in de ‘Scouting Village’ waar kinderen konden kennismaken met scouting. Daarnaast waren ’s middags ook nagenoeg alle jeugdleden aanwezig om gezamenlijk het nieuwe scouting seizoen af te trappen.

  In de Scouting Village waren verschillende hindernissen geplaatst, die de kinderen onder begeleiding konden uitproberen. Ook was er een tokkel baan gemaakt, en was er de gelegenheid om boven een kampvuur broodjes te bakken. Met een vlot kon iedereen van de marktkramen naar het Scouting Village overvaren en weer terug. Allemaal activiteiten die passen bij het motto van scouting, “laat je uitdagen”. Bij scouting leren kinderen niet alleen op een verantwoordelijke manier hun grenzen te verleggen, maar dragen de activiteiten ook bij aan het vergroten van hun zelfstandigheid.

  In de middag kwamen de jeugdleden van Scouting Panoord naar het Baxpark, om gezamenlijk het nieuwe scouting seizoen te openen. Hiermee konden de andere bezoekers gelijk zien hoe het er bij een opkomst van scouting aan toe gaat. Na de opening gingen alle groepen twee activiteiten doen, een spel en een sportieve activiteit. Vervolgens werd er ‘overgevlogen’. Wat houdt dat in? Bij overvliegen gaan de kinderen vanwege het bereiken van een bepaalde leeftijd over naar de volgende speltak die bij hun leeftijd past. Scouting Panoord deelt haar leden namelijk in zes verschillende leeftijdsgroepen in. Voor het overvliegen werd er dit jaar een spectaculair waterparcours opgezet, waarbij de overvliegende leden de vijver in het Baxpark lopend hierover moesten oversteken. Het trok veel bekijks, ook omdat de  meeste overvliegers hun familie hadden uitgenodigd.

  Op 15, 22 en 29 september aanstaande zijn kinderen van harte welkom om eens vrijblijvend kennis te maken met scouting en mee te doen met een opkomst. Kijk op onze website, www.panoord.nl, voor meer informatie en de opkomsttijden van de betreffende leeftijdsgroep van uw kind. U kunt Scouting Panoord vinden op sportpark Bakestein in Zwijndrecht, waar zij beschikt over een groot terrein met voldoende ruimte om zowel binnen als buiten leuke activiteiten en spelen te organiseren.

  Bron: Scouting Panoord, Zwijndrecht

 20. Scouting De Mohicanen opent 1 september deuren voor hele buurt

  Op zaterdag 1 september opent Scouting De Mohicanen de deuren voor alle buurtkinderen en hun ouders voor een heus buurtspeelfestival in de Bosjes van Pex. Tijdens deze open dag zijn er uiteenlopende activiteiten te doen voor kinderen van 5 t/m 15 jaar. Scouting is georganiseerd kattenkwaad en biedt elke week weer nieuwe uitdagingen. De Mohicanen vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om kennis te maken met scouting. Daarnaast wil ze graag zichtbaar zijn in de buurt.

  Tijdens het buurtspeelfestival kunnen kinderen proeven aan de veelzijdigheid van scouting: van traditioneel brood bakken boven kampvuur tot balanceren op een ‘slack line’ en van competitief strijden voor “scout van de dag” tot creatief je eigen aandenken maken. Ouders kunnen zich laten informeren over hoe scouting bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van hun kind en hoe ze zelf vrijwilliger kunnen worden.

  Het buurtspeelfestival vindt plaats in en om het clubgebouw “De Wigwam” aan de Daal en Bergselaan 9. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Kinderen die het leuk vinden om vaker te komen, kunnen vervolgens nog vier keer komen kijken alvorens definitief Mohicaan te worden. Ook houders van de Vakantiepas kunnen deelnemen aan alle activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.mohicanen.nl.

  Over Scouting De Mohicanen
  Scouting De Mohicanen is een vereniging die wekelijks een programma verzorgt voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Scouting De Mohicanen is met ruim 200 leden de grootste scoutinggroep van Den Haag. De wekelijkse programma’s worden in het clubhuis, genaamd de Wigwam, georganiseerd. Het clubhuis ligt in de Bosjes van Pex, een groengebied tussen de Vogelwijk en de Bloemenbuurt, nabij het strand. Scouting De Mohicanen biedt plaats aan kinderen en jongeren van 6 t/m 23 jaar en aan leidinggevenden van 18 jaar en ouder. De groep is verdeeld in diverse speltakken waarin kinderen en jongeren met leeftijdsgenoten bezig zijn met het veelzijdige spel van scouting. Meer weten? Kijk op www.mohicanen.nl

  Bron: Scouting De Mohicanen, Den Haag