Get Adobe Flash player

Scoutingnieuws.nl

Scoutingnieuws.nl verzamelt landelijk, regionaal en lokaal Scoutingnieuws.
 1. Bekende artiesten bij Scouting

  Bekende artiesten bij Scouting

  Schiedam – Naast hun groepsgebouw aan de Sweelincksingel hadden de scouts zelf van houten balken en zeil een podium gebouwd. Daar traden de bevers, welpen, scouts en explorers zaterdag op tijdens de Tono Got Talent-talentenshow.

  Onder een heerlijk zonnetje druppelden zaterdag de ouders, opa’s en oma’s binnen in de boomgaard naast boerderij Landvreugd in Schiedam-Groenoord. Daar hadden de scouts de avond er voor zelf een groot podium gebouwd.

  Vanaf 10:00 uur traden de leden er op voor hun ouders en andere belangstellenden. Net als bij Holland Got Talent was er zang, dans, googelaars, kunstenaars en nog veel meer optredens. De jury wist even na 12:00 uur de winnaars aan te wijzen in de verschillende leeftijdsgroepen.

  “Het vergt echt wel lef om op een podium te gaan staan, zeker voor zo veel publiek”, zo begint Antonette Zwitserlood, een van de organisatoren van de Scouting Tono-groep. “en dat hoort ook bij Scouting: telkens net even je grenzen verleggen, uitdagingen aan gaan en dingen doen die misschien eerst best eng zijn, maar die je uiteindelijk prima blijkt te kunnen”.

  In deze bijzondere editie deden ook leden van de Scouting Taizé-groep mee, zodat er, naast de Tono Got Talent ook de Taizé Got Talent gehouden kon worden.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 2. Scouts uit Bodegraven pakken volledig podium tijdens scoutingwedstrijden

  Scouts uit Bodegraven pakken volledig podium tijdens scoutingwedstrijden

  Scouting Bolaro uit Bodegraven heeft dit weekeinde de scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden gewonnen. Zowel de eerste als de tweede plaats werden door groepjes kinderen van Bolaro veroverd. De derde plaats was qua punten voor de St. Jozefgroep uit Leiden, maar zij speelden door leeftijdsrestricties buiten mededinging mee. Hierdoor pakte Bodegraven ook de laatste podiumplek. De zes beste groepjes van het weekend mogen door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die tijdens het pinksterweekend gehouden worden in Baarn.

  Vanaf vrijdagavond kampeerden bijna 350 tieners in groepjes op het Naaldenveld in Bentveld. Onder een zomerse zon deden ze er alles aan om de felbegeerde punten binnen te slepen. Een maaltijd koken, themakleding aan, meedoen met allerlei spellen en activiteiten; overal konden punten mee verdiend worden, tweeduizend in totaal. Het winnende groepje van de Bolaro scoorde 1663 punten. In totaal waren het weekend ruim 150 scoutingvrijwilligers actief uit alle windstreken van de Regio Hollands Midden. Ook de deelnemende kinderen kwamen uit Scoutinggroepen van Katwijk tot Boskoop.

  Thema van het weekend was dit jaar ‘de elementen uit balans’. De kinderen moesten de vier elementen aarde, water, vuur en lucht weer in de goede verhoudingen samen brengen om de onbalans te herstellen. ’s Avonds werd dit levensgroot in beeld gebracht door een rokende en vuurspuwende vulkaan tijdens een interactief thematheater in de grote kampvuurkuil. Ook konden de kinderen daar los gaan tijdens de karaoke en hun creativiteit tonen in hilarische opdrachten.

  Pim de Jong, coördinator namens Scoutingregio Hollands Midden, blikt tevreden terug. “Er was dit jaar veel nieuwe aanwas in vrijwilligers, zowel bij de organisatie als onder de medewerkers. Desondanks liep het programma gesmeerd, en was de inschrijving voor het eerst sinds jaren in no-time vol. Ik heb ook alleen maar blije gezichten bij de kinderen gezien. Het bewijst weer hoe scouting zichzelf blijft vernieuwen en leden aantrekt.”

  Bron: RSW Hollands Midden

 3. Handen uit de mouwen voor NL-Doet

  Handen uit de mouwen voor NL-Doet


  Schiedam – Op 9 verschillende plekken in Schiedam hadden vrijwilligersorganisaties hulp gevraagd in het kader van de nationale NLDoet-actie. Bij de Scouting Tono-groep  in Schiedam-Groenoord staken de basketballers van de Yets Foundation de handen uit de mouwen.

  Jaarlijks organiseert het Oranjefonds de landelijke NLDoet-actie; één dag in het jaar waarbij iedereen wordt uitgenodigd om een dag(deel) een vrijwilligersorganisatie te komen helpen. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima gingen zelf aan de slag voor kwetsbare buurbewoners in Badhoevedorp.

  In Schiedam was de Scouting Tono-groep één van de negen vrijwilligersorganisaties de actief was. De basketballers van de Yets Foundation, allemaal in de leeftijd tussen de 11 en 16 jaar, kwamen de vrijwilligers van de Scouting versterken. Samen zorgden ze er voor dat een aantal recent gerooide bomen bij het gebouw van de Scouting in Boerderij Landvreugd aan de Sweelincksingel 7 in Schiedam in stukken werden gezaagd. De takken werden gebruikt om een diervriendelijke haag te maken waar o.a. egels en vogels zich prima in thuis voelen. Daarnaast werden er heel wat reparaties uitgevoerd.

  “Heel fijn dat deze gasten kwamen helpen”, aldus Marco Lansbergen, de coördinator voor NLDoet bij de Scouting Tono-groep. “Er lag heel wat werk, te veel voor onze eigen vrijwilligers, die natuurlijk zelf ook bezig waren om meiden en jongens het spel van Scouting te laten spelen. Dan is heel veel extra handen erg welkom, en er is goed gewerkt vandaag”.

  Het was niet de enige locatie waar werd gewerkt. Bij de Scouting Taizé-groep aan de Schiedamseweg kwamen vrijwilligers van de brandweer in actie. De scoutinggroep heeft het afgelopen jaar hun gebouw aan de buitenkant gerenoveerd en geverfd. De brandweervrijwilligers zorgen nu voor frisse verf aan de binnenkant. Hierdoor kunnen de scouts weer in een nog beter opgeknapte ruimte hun avonturen beleven.

  Ook bij onder andere de Jacobuskerk, het heemeiland in het Beatrixpark, de Babbersmolen en de Zeekadetten aan de Maasboulevard werd gewerkt.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 4. Scouting Boxtel wint wereldwijde dorpsquiz ‘iScout’

  Afgelopen zaterdagavond deed een team van ongeveer zestig vrijwilligers van Scouting Boxtel mee aan de iScout. Dit jaarlijks terugkerende evenement lijkt op een dorpsquiz zoals de Boxtelse Quiz, maar speelt zich online af tussen ruim zeshonderd scoutinggroepen van over de hele wereld. Scouting Boxtel versloeg de concurrentie en eindigde op de eerste plaats.

  De iScout is een digitale wereldreis, waarin scouts over de hele wereld ingewikkelde vragen beantwoorden en bijzondere opdrachten uitvoeren. Door foto’s van gedane in te leveren worden credits verdiend waardoor de scouts nieuwe vragen mochten beantwoorden. Het aantal goed beantwoorde vragen bepaalde de eindscore. Scouting Boxtel had haar deelnemers verdeeld in twee teams: de eerste groep ging aan de slag met de opdrachten, de tweede groep probeerde zo veel mogelijk vragen te beantwoorden.

  Lekker door de wasstraat
  Janneke Greunsven coördineerde de ruim veertig vrijwilligers die aan de slag gingen met de opdrachten en geeft aan: ‘zodra we de taken verdelen begint de energie te stromen. Zo mooi om te zien hoe alle vrijwilligers van Scouting Boxtel zijn of haar steentje bijdragen in dit spel. Vanaf de jongste vrijwilligers tot aan de vrijwilligers welke al jaren deelnemen aan de iScout: iedereen is enthousiast, niets is te gek en samen maken we er een fantastische avond van’. Ondanks dat de opdrachten soms zowel bizar als onmogelijk leken, hadden de deelnemers voldoende creativiteit om deze te voltooien. Zo vroegen ze een oud-scout die in Zwitserland studeert om via connecties in de VS aan een ingevulde kruiswoordpuzzel van de New York Times te maken, deden ze tetris met meubels en lieten ze een raket op Mars crashen. Daarnaast werd er door een groepje vrijwilligers gedurende de hele avond gewerkt aan een fantastische wasstraat, waar iedereen na het harde werken lekker doorheen kon lopen om weer helemaal schoon te worden.

  Op reis naar Djibouti
  Terwijl iedereen eropuit trok om de opdrachten te voltooien werd er in het clubgebouw hard gewerkt aan de vragen. Joost Greunsven coördineerde het vragenteam en vertelt enthousiast: ‘er zaten soms echt pittige vragen bij, maar omdat we dit jaar beter samengewerkt hebben lukte het ons om meer vragen dan gebruikelijk te beantwoorden. Dat zie je terug in het eindresultaat.’ Een van die pittige vragen was bijvoorbeeld ‘Wat hebben de VS, China, Italië, Frankrijk en Japan gemeen? En binnenkort Saudi-Arabië ook.’ Dat bleek Djibouti te zijn, vanwege de legerbases in dit land. Daarnaast ging de reis virtueel naar een boskathedraal in Flevoland, een bewandelbare achtbaan in Seoul en een gehucht in het meest oostelijke puntje van Texas.

  Wereldkampioen
  De afgelopen jaren eindigde Scouting Boxtel steevast in de top 10, vorig jaar eindigden de club op de tweede plaats. In 2019 wonnen ze voor het eerst en er steeg afgelopen zaterdag dan ook luid gejuich op toen de uitslag binnenkwam en bleek dat ze gewonnen hadden. ‘We zijn wereldkampioen’ gaf een van de aanwezigen vol trots aan. En zo is het maar net.

  Deze gezellige avond is niet alleen erg spannend, maar ook goed voor de groepsbinding. Door mee te doen met dit soort activiteiten investeert Scouting Boxtel in de binding van haar vrijwilligers, die elke week uitdagende activiteiten voor de Boxtelse jeugd organiseert. Scouting Boxtel is namelijk dé Scoutinggroep voor Boxtel en omgeving. Scouting Boxtel biedt uitdagende programma’s voor kinderen vanaf 5 jaar. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen activiteit hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 5. Kinderen worden uitgedaagd bij gratis outdoorevenement

  Kinderen worden uitgedaagd bij gratis outdoorevenement

  Schiedam – De weersverwachting voor zaterdag zijn prima. Een mooie dag om lekker buiten bezig te zijn. Helaas blijven dan toch veel kinderen binnen. Om alle meiden en jongens tussen de 4 en 14 jaar toch lekker buiten bezig te laten zijn organiseert de Scouting Tono-groep het gratis Kids Powerrr Event.

  Foto: Richard Spruit

  Op zaterdag 9 september staan tussen 11:00 uur en 14:30 uur de poort van voormalige boerderij Landvreugd aan de Sweelinckingel in Groenoord-Zuid wijd open. Meisjes en jongens tussen de 4 en 14 jaar kunnen dan zo binnen lopen op het terrein van de Scouting Tono-groep. Daar kunnen de kinderen verschillende uitdagingen aan gaan, zoals een hindernisbaan doen, boogschieten, een bungyrun doen of het water van de Sweelincksingel oversteken met behulp van een touwbrug.

  Wat lekkers te eten is er ook. Dat moeten de meisjes en jongens dan wel zélf klaar maken boven een kampvuur. Uiteraard met hulp van de vele vrijwilligers. Ook is er een uitrust/hangplek en een blote-voetenpad.

  De Scouting Tono-groep organiseert het Kids Powerrr Event vooral om de kinderen tussen de 4 en 14 jaar lekker buiten bezig te laten zijn. “Kinderen zitten al een hele week op school, en thuis zijn ze eigenlijk net te vaak bezig met telefoon of spelcomputer. Het is juiste zo leuk om lekker buiten bezig te zijn”, zo legt Nathalie Doek uit. Zij is een van de vrijwilligers die het Kids Powerrr Event georganiseert hebben. “We willen het juist zo laagdrempelig mogelijk maken. Met behulp van heel wat vrijwilligers hebben we het gratis kunnen houden. Voor ouders die mee komen is er ook nog koffie of thee”.

  Het terrein van de Scouting Tono-groep is te vinden aan de Sweelincksingel, achter het Stedelijk Gymnasium en achter in de wijk achter de Dirk van den Broek aan de Laan van Bol’es. Inschrijven is niet verplicht, maar wel handig en kan via www.scoutingtono.nl/kidspowerrrevent. Hier is ook meer informatie te vinden.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 6. Op kamp met Scouting Boxtel

  BOXTEL – Afgelopen zomer zijn de scouts van Scouting Boxtel allemaal weer een weekje op kamp geweest. In de eerste of de laatste week van de zomervakantie gingen de scouts op avontuur in binnen- of buitenland. Zij deden gave activiteiten zoals mountainbiken, boogschieten of een zelfverdedigingscursus. Ook maakten zij een ruimtereis, gingen zij koeien melken of versloegen zij piraten.

  Zomerkamp
  Elk jaar in de zomervakantie gaan de scouts van Scouting Boxtel een week weg om het scoutingjaar goed af te sluiten. Tijdens dit kamp slapen zij een week in een andere blokhut of zelfs in tenten. Gedurende deze week doen zij allerlei gave activiteiten, die vaak betrekking hebben op het thema van het kamp. Daarnaast zijn er ook een paar vaste activiteiten, zoals het lopen van een tocht en gaan zwemmen. De scouts leren veel van deze week en beleven er de mooiste avonturen. Het is dan niet voor niets dat de kampen altijd een groot succes zijn!

  Eerste week
  Tijdens de eerste week van de zomervakantie gingen de meeste groepen van Scouting Boxtel op kamp. De scouts zaten verspreid door heel Nederland en sommige groepen gingen zelfs de grens over. Nuenen, Bladel en Beuningen werden bezocht door de jongere speltaken, maar ook Zandvoort, Sint-Jorisweert (BE) en Büllingen (DU) werden verkent door de oudere scouts. De verschillende groepen hadden ook allemaal een andere missie, bijpassend bij hun thema: waar de ene groep opzoek ging naar de schat in de woestijn, ging de andere groep opzoek naar het bestaan van vogels en terwijl de ene groep de koe aan het zoeken was, ontmantelde een andere groep juist een bom. 

  Naast het thema deden de groepen ook gave activiteiten. Zo werd er gesupt op een oever, werd het mountainbike pad op het kampterrein verkent en kanode ze een rondje in de buurt. Deze avontuurlijke activiteiten zorgden ervoor dat de scouts werden uitgedaagd, maar ook leverden ze veel plezier op.

  Laatste week
  Ook in de laatste week van de vakantie ging het andere deel van Scouting Boxtel op kamp. Tijdens deze week werden Dongen, Uden en Brexbachtal (DU) verkent. Ook zij hadden allemaal gave thema’s. Zo ging een groep de ruimte in en de andere groep werd aangevallen door piraten. Door onderdelen voor de machine te verzamelen tijdens de tocht en bij het zwembad, wist de welpengroep op te stijgen naar de ruimte. De scout-angels hebben zelf kampvuur gemaakt en konden hiermee een stukje sleutel verdienen voor de sleutel van de schat. Kortom ook een geslaagde week!

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 7. Scouting Tono-groep deelt ereteken uit aan ouder

  Scouting Tono-groep deelt ereteken uit aan ouder

  Schiedam – Vrijwilligers zijn belangrijk voor iedere vereniging, maar ouders vaak net zo goed. De Scouting Tono-groep reikte het Scouting Ereteken uit aan Toos Spruit, een ouder die al minstens 30 naaiwerk verricht voor de scouts.

  De meeste verenigingen draaien op hun vrijwilligers. Zo ook de Scouting Tono-groep. Toch zijn er vaak nog ouders die best willen helpen waar ze dat kunnen. Zo’n ouder is Toos Spruit. Al zeker 30 jaar naait zij de dassen van de scoutinggroep uit Groenoord, naait ze de kampvlaggen en waar nodig doet ze het overige naai- of herstelwerk. Zaterdag kreeg ze, voor haar geheel onverwacht, het ereteken van Scouting Nederland overhandigd.

  “Onze scoutingdassen, die ieder lid bij ons draagt, zijn niet kant en klaar”, zo licht Lukas van Mil toe. Lukas is een van de bestuursleden van de Scouting Tono-groep, dat haar groepshuis aan de Sweelincksingel in Groenoord heeft. “Ze worden altijd door een ouder in elkaar gezet. Mevrouw Spruit heeft die taak al jaren geleden op zicht genomen. We weten eigenlijk niet eens precies hoe lang geleden, maar we weten wel dat ze dit al minstens 30 jaar lang doet.”. Zeker de laatste jaren is dat veel werk, aangezien de Scouting Tono-groep al jaren steeds meer meiden en jongens trekt die elke zaterdag avonturen willen beleven.

  Ook na 30 jaar is haar eigen zoon nog steeds lid van de actieve scoutinggroep, inmiddels als bestuurslid, net la haar schoondochter. Ook de drie kleinkinderen zijn lid van de groep. Het oudste kleinkind is zelfs al vrijwilligster bij de jongste leeftijdsgroep. Tijdens de jaarafsluiting werd mw Spruit, voor haar totaal onverwacht, naar voren geroepen om het ereteken in ontvangst te nemen.

  Met de jaarafsluiting bedankt het bestuur van de Scouting Tono-groep haar vrijwilligers voor een actief en succesvol jaar. Na de zomervakantie begint de scoutinggroep weer op 26 augustus. Een week later, op 2 september, organiseren de scouts het Kids Powerrr Event, waar elk kind tussen de 4 en 14 jaar gratis aan deel mag nemen. Meer informatie over de groep en het Kids Powerrr event is te vinden op www.scoutingtono.nl.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 8. Scouts uit Boxtel schitteren tijdens sportweekend in Waalwijk

  Scouts uit Boxtel schitteren tijdens sportweekend in Waalwijk

  Scouting staat bekend om knopen, vuur maken, wandelen en bosspelen. Maar scouts doen veel meer dan deze traditionele activiteiten. Zo vond afgelopen weekend het jaarlijkse sportweekend van de Scoutinggroep uit Waalwijk plaats. De verkenners en gidsen van Scouting Boxtel namen deel aan dit sportieve en gezellige weekend, wat dit jaar alweer voor de 55e keer georganiseerd is. Tijdens het weekend komen verschillende groepen uit de regio samen om tegen elkaar te strijden met heel veel verschillende sporten en spellen.

  Op zaterdag stonden er teamsporten op het programma. De scouts uit Boxtel vormden één trefbalteam en twee archery tag teams. Trefbal kenden de meeste scouts wel, maar archery tag was voor velen nieuw. In deze spannende activiteit schieten de scouts met pijlen op elkaar en op pionnen, in een paintball-achtig veld. De pijlen zijn voorzien van rubberen knoppen zodat ze geen pijn doen. Ondanks felle concurrentie wisten de scouts uit Boxtel toch een mooie tweede en derde plaats in hun poule te bemachtigen. Dat was niet voldoende voor de finale, maar dat mocht de pret niet drukken.

  Op zondag stonden er verschillende individuele sporten op het programma, variërend van boogschieten en sprinten tot een obstacle run en hoogspringen. Ook konden de scouts zich uitleven met kanoën, kogelstoten en bmx'en. Het warme zomerweer zorgde ervoor dat veel scouts “per ongeluk” overboord sloegen. De individuele prestaties leverden verschillende bronzen, zilveren en zelfs gouden medailles op.

  Het sportweekend bood niet alleen de gelegenheid voor de nodige sportiviteit, maar had ook een sociaal karakter. Omdat er zo veel groepen uit de hele regio aanwezig waren maakten de scouts uit Boxtel kennis met veel mede-scouts uit onder andere Vlijmen, Best en Sprang-Kapelle. Daarnaast leerden ze elkaar ook beter kennen. De gidsen en verkenners uit Boxtel hebben normaal gesproken aparte opkomsten op verschillende avonden, maar tijdens het komende zomerkamp zullen ze gezamenlijk een week gaan kamperen in België. Dit weekend gaf de jeugdleden en leiding de kans om elkaar alvast wat beter te leren kennen.

  Bron: Scouting Boxtel

 9. Scouting Boxtel brengt veel plezier met spelletjesavond in verpleeghuis Liduina

  Scouting Boxtel brengt veel plezier met spelletjesavond in verpleeghuis Liduina

  Afgelopen vrijdag hebben de gidsen van Scouting Boxtel een bezoek gebracht aan zorgexpertisehuis Liduina in Boxtel. Onder het genot van een hapje en drankje speelden ze spelletjes samen met vijftien van de bewoners. Jong en oud wisselden verhalen met elkaar uit. Het initiatief werd met open armen ontvangen en bracht een brede glimlach op de gezichten van de ouderen.

  De gidsen van Scouting Boxtel speelden verschillende gezelschapsspelletjes, waaronder mens-erger-je-niet, ganzenbord en mikado. De bewoners van Liduina waren erg enthousiast over de levendige en opgewekte sfeer die de gidsen meebrachten. Iedereen genoot van elkaars gezelschap en samen beleefden ze een ouderwets gezellige avond.

  Even wennen
  Aan het eind van de avond brachten de gidsen de bewoners weer terug naar hun eigen kamer, waar ze met een glimlach de vele bedankjes in ontvangst namen. Het was een zeer geslaagde avond voor zowel de scouts als de bewoners. Een van de gidsen deelde haar enthousiasme over de opkomst: ‘Het was erg leuk de bewoners te zien genieten van de spelletjesavond. Ik vind het wel goed dat we op bezoek gaan bij deze mensen, je kan echt zien dat ze het heel erg leuk vonden dat we er waren. We moesten in het begin wel even wennen aan elkaar, maar vonden het daarna wel erg leuk.’

  Kerstkaarten
  Scouting Boxtel is betrokken bij de lokale gemeenschap en probeert daar haar steentje aan bij te dragen. De vereniging voorziet ongeveer driehonderd kinderen elke week van een uitdagend programma. De activiteiten die de vereniging organiseert helpen de scouts om zich te ontwikkelen tot sociale volwassenen die zich graag inzetten voor een ander. Naast de spelletjesavond van de gidsen bezorgd Scouting Boxtel elk jaar ook kerstkaarten in de gehele gemeente en heeft een van de groepen vorige maand een avond vijftien zakken met zwerfafval verzameld in Boxtel. Zo probeert de vereniging Boxtel elke dag weer een beetje mooier te maken.

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 10. Scouting Boxtel pakt uit met 20 jarig jubileum!

  BOXTEL – Afgelopen zaterdag was het feest bij Scouting Boxtel: zij vierden hun 20 jarig jubileum. Dit pakte zij dan ook groots aan. Van stormbaan tot waarzeggers en van bosspel tot klimtoren, niets was te gek. Zowel de leden als vrijwilligers hadden een geweldige dag met veel leuke activiteiten.

  Afgelopen zaterdag was het zo ver: het 20 jarig jubileum van Scouting Boxtel. De dag begon met een openingsspeech van de huidige voorzitter en de eerste voorzitter van Scouting Boxtel. Na deze inleiding waren er verschillende activiteiten voor de leden georganiseerd. De dag werd afgesloten met een reüniefeest voor (oud) vrijwilligers van de vereniging.

  Programma voor de leden
  Overdag was het feest voor de leden van de vereniging. Er waren verschillende activiteiten te doen in en rondom de blokhut. Zo was er een stormbaan waar de leden hun energie op kwijt konden, liep er een clown rond die iedereen verbaasde met zijn trucs en werden gedenkstenen geschilderd. Ook was er een bosspel geregeld om de drukte wat te verspreiden. De leden werden verdeeld in twee groepen, waarbij het ene deel op de blokhut bleef en het andere deel naar het bos ging. Na de lunch wisselden de groepen om, zodat iedereen de mogelijkheid had om alles te kunnen doen. De dag werd afgesloten met de komst van de ouders van leden. Zij werden voorzien van hapjes die de leden overdag zelf hadden gemaakt. Ook kregen de leden een insigne van 20 jaar Scouting Boxtel als herinnering aan deze dag!

  Reüniefeest
  Ook de (oud) vrijwilligers van de vereniging vierden het jubileum. Om herinneringen op te halen van 20 jaar Scouting Boxtel werd in de avond een reünie georganiseerd voor hen. Zij kwamen binnen via het museum van 20 jaar Scouting Boxtel waar verschillende hoogtepunten waren uitgelicht. Vervolgens kwamen zij aan bij het feestgedeelte van de avond. Er waren verschillende acts tijdens de avond. Zo werd er radio gemaakt door onze radio dj’s van de Jotari, er was een vuurspuw act en zongen (oud) vrijwilligers ook een mooi stukje karaoke. Het was een zeer geslaagde avond waar wij over een aantal jaar nog steeds aan terug denken.

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 11. Gouda wint Kaagcup 2023

  Gouda wint Kaagcup 2023

  Waterscouts van de Cornelis de Houtman uit Gouda hebben de Kaagcup 2023 gewonnen. Waterscouting St. Willibrordus uit Gouda en de Madonaldgroep uit Den Haag werden tweede en derde. De 46e editie van de Kaagcup Zeilwedstrijden werd gehouden op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei. In totaal deden 1600 waterscouts mee, met zo’n 320 boten. De deelnemende kinderen kwamen uit de regio’s Den Haag, Westland, Leiden, Duin- en Bollenstreek, Rijn en Veen, Gouda, Amstelveen, Haarlem en Rotterdam.

  Foto: Esmee Franken

  De wisselprijs in de instructieklasse voor de jongere deelnemers werd gewonnen door Scouting Hubertus-Brandaan uit Voorburg. In de vrije klasse voor de oudste deelnemers ging de prijs naar de S.B.N. Doorman-M.O.V.O. uit Rotterdam. De Bim-Bakernessergroep uit Haarlem mocht de wisselprijs voor de schouwen, een iets uitdagender boottype, in ontvangst nemen.

  Wedstrijdleider Angela Schubert blikt tevreden terug: ,,We hebben dit jaar drie erg mooie wedstrijden kunnen zeilen, waarbij veel zon en voldoende wind voor ideaal zeilweer hebben gezorgd. Het was in de verschillende wedstrijdklassen nog erg spannend tot op het laatste moment wie er met de prijzen naar huis zouden gaan.”

  De Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden worden al sinds 1976 in zijn huidige opzet gehouden voor bij Scouting Nederland ingeschreven waterwerkgroepen. Er wordt uitsluitend gevaren in lelievletten en lelieschouwen die voldoen aan strenge eisen. Op vrijdag zijn de kwalificatiewedstrijden gezeild die bepaalden in welk veld (op welk niveau) de deelnemers de zaterdagwedstrijden zouden starten. Per veld waren er drie prijzen te verdienen. De scoutinggroep die met drie of meer lelievletten meedeed en bij alle sessies de beste resultaten heeft behaald, wint de Kaagcup Wisselprijs. Vorig jaar werd de cup gewonnen door de Macdonaldgroep uit Den Haag.

  Tijdens het Kaagcupweekend overnachtten de scouts op verschillende locaties rond de Kagerplassen: bij boeren in het weiland, op eilanden en op hun eigen tot clubhuis omgebouwde binnenvaartschepen. De meeste deelnemers kampeerden op het Boterhuiseiland. Dit onbewoonde eiland vormt de thuisbasis van de wedstrijden. Het eiland is sinds 1950 in gebruik als permanent Scoutingcentrum. In het vaarseizoen worden hier wekelijks kampen gehouden.

  Waterscouts zijn scouts die aangesloten zijn bij een waterwerkgroep. Tijdens de tienerjaren leren ze tijdens de scoutingbijeenkomsten te zeilen. Ze gaan op zeilkampen en houden spelactiviteiten op het water. Voor veel groepen zijn de zeilwedstrijden op de Kagerplassen het hoogtepunt van het jaar.

  Bron: Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden

 12. Schiedamse scouts scoren goed op Regionale Scouting Wedstrijden

  Schiedamse scouts scoren goed op Regionale Scouting Wedstrijden

  “De Regionale Scouting Wedstrijden zijn jaarlijkse wedstrijden tussen kinderen van 11 tot 15 jaar. Je kan daarbij punten verdienen met de programma-onderdelen, zoals een uitdagende hike, maar ook hoe goed jouw team samenwerkt of de activiteiten in het thema zijn uitgevoerd”, zo begint Lisa Stokken, een van de jeugdleidsters bij de Schiedamse Scouting Tono-groep. Daarnaast krijg je op je eigen subkamp punten voor de activiteiten daar.

  Het thema was dit jaar “Rechercheteam Sprookjes en Waarheden” en werd gehouden op het scoutingterrein Staelduin in ‘s Gravenzande. Bij het begin van het weekend bleek een van de sprookjesfiguren vermoord te zijn. Aan de deelnemers van de RSW de taak om dit raadsel op te lossen. Zo’n 250 scouts uit Schiedam, Vlaardingen en de Zuid Hollandse eilanden namen deel.

  Het team “De Boze Wolven” van de Scouting Tono-groep, bestaande uit Amy, Billy, Iris, Shannon en Daria, werd eerste van hun subkamp. Overall haalden zij een 26e plek. De beste Schiedammers waren de teamleden Sem, Floor, Sophie en Julia die als “De 7 Geitige Geitjes” een 15e plaats wisten te bemachtigen.

  De vier beste teams van de Regionale Scouting Wedstrijden van Maasdelta gaan door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden die eind deze maand in Baarn worden gehouden.

  Bron: Scouting Tono-groep, Schiedam

 13. 1600 Scouts strijden in Hemelvaartsweekend om felbegeerde Kaagcup

  Zo’n 1600 waterscouts uit de regio strijden vrijdag 19 en zaterdag 20 mei op de Kagerplassen om de felbegeerde Kaagcup. De tieners, verdeeld over 320 boten, moeten laten zien dat ze kunnen zeilen. Aan de wedstrijden doen kinderen mee uit de regio’s Den Haag, Westland, Leiden, Duin- en Bollenstreek, Rijn en Veen, Gouda, Haarlem en Rotterdam.

  Foto: Mike van Dijk

  De Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden worden al sinds 1976 in zijn huidige opzet gehouden. De wedstrijden worden georganiseerd voor bij Scouting Nederland ingeschreven waterwerkgroepen. Er wordt uitsluiten gevaren in lelievletten en lelieschouwen die voldoen aan strenge eisen. De scoutinggroep die bij alle sessies de beste resultaten heeft behaald, wint de Kaagcup Wisselprijs. Bij de vorige editie in 2023 werd de cup gewonnen door de Cornelis de Houtman groep uit Den Haag. Er wordt gevaren volgens het reglement van het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV). De prijsuitreiking van de Kaagcup is op zaterdag 20 mei om 19.00 uur op het Boterhuiseiland, Zijldijk 4, Warmond.

  Tijdens het Kaagcupweekend overnachten de scouts op verschillende locaties rond de Kagerplassen: bij boeren in het weiland, op eilanden en op hun eigen tot clubhuis omgebouwde binnenvaartschepen. De meeste deelnemers kamperen op het Boterhuiseiland. Dit onbewoonde eiland vormt de thuisbasis van de wedstrijden. Het eiland is sinds 1950 in gebruik als permanent zeeverkennerscentrum, in het vaarseizoen worden hier wekelijks kampen gehouden.

  Waterscouts zijn scouts die aangesloten zijn bij een waterwerkgroep. Tijdens de tienerjaren leren ze tijdens de scoutingbijeenkomsten te zeilen. Ze gaan op zeilkampen en houden spelactiviteiten op het water. Voor veel groepen zijn de zeilwedstrijden op de Kagerplassen het hoogtepunt van het jaar.

  Toeschouwers die een blik van de wedstrijden willen opvangen en niet de mogelijkheid hebben om zelf het water op te gaan, kunnen terecht op een aantal locaties. De te varen routes hangen weliswaar af van de wind die er staat, toch is de kans groot dat de deelnemende boten te zien zijn vanaf het uitkijkpunt aan het einde van de Menneweg in Sassenheim of vanaf Kaageiland.

  Bron: Scouting Kaagcup Zeilwedstrijden

 14. Uitkijktoren Scouting Panoord krijgt dak

  Uitkijktoren Scouting Panoord krijgt dak

  Al jaren staat er een uitkijktoren op het terrein van Scouting Panoord. Het is belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. In het kader van dat onderhoud stond er afgelopen zaterdag een bijzondere klus op de planning. Want omdat het beter is dat er een dak op zou komen, moest deze eerst gemaakt worden op de grond en daarna op zijn plek worden gehesen. Dankzij de hulp van Leegwater Special Truck B.V. kon dat afgelopen zaterdag gerealiseerd worden.

  Scouting Panoord steunt zoals bij veel verenigingen geheel op vrijwilligers. En dat zijn niet alleen degene die leiding zijn, maar daaromheen zijn er nog vele werkzaamheden waarvoor zij nodig zijn. Zo ook voor het onderhoud van het terrein, waarvoor Scouting Panoord gelukkig kan beschikken over een veelzijdige onderhoudsteam. Daarnaast is sponsoring ook belangrijk. Zeker voor het terrein en het onderhoud wordt er altijd gezocht naar bedrijven en instanties die daar een bijdrage aan kunnen leveren. Zo hebben we al vele mooie projecten voor de jeugdleden kunnen opleveren waaronder het speelbos waar ook de uitkijktoren staat.

  En als je dan een bijzondere klus hebt, zoals het hijsen van een dak op een toren, is het fijn dat je kan rekenen op je vrijwilligers en een sponsor. De toren staat op een redelijke afstand van het hek en er staan een aantal bomen omheen. Dat maakte het er niet gemakkelijker op. Gelukkig wilde Leegwater Special Truck B.V een kraan met machinist ter beschikking stellen om zo op zaterdagochtend het dak op zijn plaats te hijsen. Dankzij deze specialistisch hulp was de klus in anderhalf uur geklaard. Niet alleen zit er nu een solide dak op, tevens kunnen we nu overgaan naar de laatste fase van het onderhoud van de toren.

  Scouting Panoord beschikt op sportpark Bakestein aan de Groot Karreveld 10 te Zwijndrecht over een groot terrein waar voldoende ruimte is om zowel binnen als buiten allerlei activiteiten en spelen te organiseren. Ze is met ruim 230 leden en vrijwilligers afkomstig uit voornamelijk Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht de grootste scouting vereniging uit de regio. Wij zijn altijd nog op zoek naar extra vrijwilligers, zowel als leiding voor onze speltakken als voor andere activiteiten. Heeft u interesse? Neem dan met ons contact op via www.panoord.nl.

  Bron: Scouting Panoord, Zwijndrecht

 15. Feestelijke reünie ter ere van 20-jarig bestaan Scouting Boxtel

  Feestelijke reünie ter ere van 20-jarig bestaan Scouting Boxtel

  Scouting Boxtel bestaat inmiddels twintig jaar en dat wordt op zaterdag 13 mei groots gevierd met een feestelijke dag voor alle leden, ouders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers. De activiteiten vinden plaats in en rondom de blokhut aan de Molenwijkseweg. Ook de ouders van huidige leden zijn uitgenodigd voor een korte receptie en kunnen oude foto’s terugkijken. De dag wordt afgesloten met een reünie voor de huidige en oud-vrijwilligers.

  De Scoutinggroep is in 2002 opgericht na een fusie van Scouting2000 en de Rosa van Limagroep. Twee jaar daarvoor was Scouting2000 ontstaan uit een fusie van de Sint Paulusgroep, Kardinaal Lavigeriegroep en de Pioniers ‘85. Het jubileum is dan ook een mooie gelegenheid om stil te staan bij de rijke geschiedenis van de groep en herinneringen op te halen.

  Overdag wordt er een programma georganiseerd voor alle leden van Scouting Boxtel. Er zullen tal van leuke activiteiten plaatsvinden voor jong en oud. Later zijn ook de ouders van huidige leden uitgenodigd voor een korte receptie. Tijdens deze bijeenkomst kunnen zij oude foto’s bekijken en herinneringen ophalen met andere ouders en vrijwilligers. Daarnaast is er de mogelijkheid om de blokhut en het terrein te verkennen en te genieten van een hapje en een drankje.

  In de avond wordt het jubileum feestelijk gevierd met een reünie waarbij naast de huidige vrijwilligers, ook alle oud-vrijwilligers van harte welkom zijn. Het belooft een gezellige avond te worden vol met verhalen en herinneringen. De reünie is een mooie gelegenheid voor oud-vrijwilligers om elkaar na jaren weer te zien en bij te praten. Tijdens de avond zal er ook aandacht worden besteed aan de geschiedenis van de groep en de ontwikkelingen die de groep heeft doorgemaakt in de afgelopen twintig jaar.

  Scouting Boxtel kijkt uit naar deze bijzondere dag en reünie en hoopt samen met alle leden, ouders, vrijwilligers en oud-vrijwilligers het twintigjarig bestaan van de groep op een mooie manier te vieren.

  Bron: Scouting Boxtel

 16. Activiteiten en een foodplein vol lekkernijen tijdens ScowOpen

  Activiteiten en een foodplein vol lekkernijen tijdens ScowOpen

  Woerden – Zaterdag 13 mei organiseert Scouting Woerden de ScowOpen, de jaarlijkse open dag. De hele middag kan jong en oud zich vermaken met tientallen activiteiten en een foodplein!

  Het belooft weer een onvergetelijke dag te worden! Vooralle kinderen zijn er veel spannende spellen en activiteiten. Wie even bij wil komen kan gaan knutselen, schminken of leren koken boven een kampvuur. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen! Alle activiteiten worden ondersteund door de vrijwilligers van Scouting Woerden, die ervaring hebben met verschillende leeftijdsgroepen. 
   
  Voor de ouders
  Ondertussen kunnen de ouders op het foodplein smullen van allerlei versgebakken lekkernijen of in de zon een lekker drankje drinken bij de bar. Kortom; de hele middag plezier!

  Ook handig om te weten
  Het terrein is open van 12.00 tot 17.00 uur. Entree voor kinderen is 5 euro en volwassenen betalen 2,50, inclusief consumptiemunt. Vanwege de verwachte drukte en het gebrek aan parkeerplaatsen verzoeken we iedereen om lekker op de fiets te komen.

  Tip: trek oude kleding aan, neem voor de zekerheid een reserve setje voor de kinderen mee en kom naar de scoutingboerderij!

  Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de ScowOpen? Volg Scouting Woerden op social media of kijk op de website: scowo.nl

  Adres: Kromwijkerdijk 116, 3448 HW Woerden 

  Bron: Scouting Woerden

 17. Het Belgischeplein kleurt op Koningsdag weer oranje!

  Scheveningen - Het Belgischeplein in Scheveningen staat op donderdag 27 april in het teken van het jaarlijkse Koningsdag Tivoli-feest. De Oranjecommissie van de Bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen (BNS) en Scouting Sint Jorisgroep 5 hebben wederom de handen ineen geslagen om een fantastisch feest te organiseren voor jong en oud.

  De Leuvense-, Gentse- en Antwerpsestraat komen samen op het Belgischeplein, dat tijdens Koningsdag wordt omgetoverd tot een feestelijke rotonde. Het plein biedt een gevarieerd aanbod aan lekkernijen, zoals koffie van een barista, smoothies, suikerspinnen, donuts, ijs, poffertjes, taarten en marshmallows. Voor de hartige trek zijn er onder andere broodjes haring en diverse foodtrucks aanwezig.

  Ook aan de jongste feestgangers is gedacht. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd zoals schminken, glittertattoos, creatieve knutsels en zelfs scheikundige proefjes van professor Stinkhaar! Voor wie zich wil uiten op het open podium is er de mogelijkheid om op te treden in zang, dans of muziek. Wil je jouw danstalent ontwikkelen? Volg dan de workshop onder leiding van een ervaren dansjuf.

  Kinderen kunnen ook hun energie kwijt op een springkussen of uitdagende stormbaan. Het springkussen staat garant voor veel springplezier en de stormbaan daagt de kinderen uit om hun grenzen te verleggen.

  Om het feest op het plein compleet te maken, zal DJ Bas zorgen voor de muzikale omlijsting. Hij draait de leukste hits en zorgt voor een gezellige sfeer op het plein. Kom met je vrienden en familie genieten van het feest en dans mee op de beats van DJ Bas!

  En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een gezellig terras op het plein aanwezig. Hier kan je onder het genot van een hapje en drankje even tot rust komen en genieten van de gezellige sfeer op het Belgischeplein.

  Het Koningsdag Tivoli-feest wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers. Wil jij ook bijdragen aan het succes van het feest? Meld je dan aan als medewerker door een mail te sturen naar info@sintjorisgroep5.nl (Scouting) of koningsdagbelgischpark@gmail.com (BNS).

  Voor de duidelijkheid: er is géén vrijmarkt op het plein. Het Belgischeplein staat volledig in het teken van de activiteiten van de Tivoli (in de straten er omheen kan je wel met een kleedje plaatsnemen). Kom dus gezellig langs en kleur het Belgischeplein oranje op Koningsdag!

  Meer info: www.sintjorisgroep5.nl/koningsdag

  Bron: Scouting Sint Jorisgroep 5, Scheveningen

 18. Voorhoutse Scouts winnen regionale scoutingwedstrijden

  BENTVELD - De meiden van scoutinggroep Boerhaave uit Voorhout hebben de regionale scoutingwedstrijden in Bentveld gewonnen. Na een zonnig weekend vol avontuur en uitdaging op kampeerterrein Het Naaldenveld sleepten de padvindsters de meeste punten binnen en lieten daarmee de andere vijftig groepjes achter zich. Tweede werden de scouts van Bolaro uit Bodegraven, gevolgd door St. Jozef Leiden.

  Het weekend zat vol met leuke activiteiten, wedstrijden en spellen die de driehonderd scouts, in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, in groepjes tegen elkaar speelden. Daarnaast werd er zelfstandig gekampeerd en gekookt op een van de subkampen, terwijl ondertussen een heuse verdwijning van een sprookjesfiguur opgelost moest worden in het thema ‘crime scene investigation’.

  “De sfeer was geweldig en de groepjes hebben het fantastisch gedaan,” aldus coördinator Pim de Jong. “Het was mooi om te zien hoe de verschillende groepjes elkaar uitdaagden tijdens de opdrachten en spellen. Het was een weekend vol teamwork en plezier.” Er waren allerlei uitdagende activiteiten, zoals een postenspel met kabelbaan en CSI-opdrachten als het zoeken van onzichtbare sporen met ultraviolet licht. Ook was er een hike door de omgeving van Aerdenhout en bezochten de kinderen ’s avonds een spectaculair thematheater in de grote kampvuurkuil. Alles werd georganiseerd en begeleid door zo’n 150 scoutingvrijwilligers uit de gehele regio.

  Volgens Marije Berger, verantwoordelijk voor de puntentelling, is het lang geleden dat de Voorhouters zo hoog eindigden bij de jaarlijkse wedstrijd. “Alles wordt gejureerd, van thema-aankleding tot en met het koken van hun eigen maaltijd en de samenwerking bij de spellen. Dat levert elk jaar weer leuke verrassingen op in de eindstand.” Het winnende groepje zal samen met de rest van de top-zes deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren worden gehouden in Baarn.

  "We zijn trots op alle Scouts die hebben deelgenomen aan het weekend,” zegt De Jong. “Ze hebben allemaal hun best gedaan maar belangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben. We kijken nu al uit naar de Landelijke Scoutingwedstrijden en zijn ervan overtuigd dat het daar ook weer een geweldig spektakel gaat worden.”

  De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en is trots op de inzet en het enthousiasme van alle deelnemende Scouts en de vrijwilligers. Berger: “Het is geweldig om te zien hoe deze jonge mensen hun grenzen verleggen en kunnen samenwerken om tot mooie resultaten te komen. Scouting blijft zichzelf steeds weer vernieuwen en biedt kinderen en jongeren een unieke en onvergetelijke ervaring.”

  Bron: Regio Hollands Midden

 19. Scouts uit Boxtel gaan op avontuur tijdens de paasdagen

  Scouts uit Boxtel gaan op avontuur tijdens de paasdagen

  Scouting Nederland heeft tijdens de Paasdagen bijna 90 verschillende kampen georganiseerd, verspreid over 8 locaties in het hele land, waar duizenden Scouts aan deelnamen. Onder deze Scouts bevonden zich ook enkele deelnemers uit Boxtel die tijdens de Paasdagen op avontuur gingen.

  De tientallen kampen boden een breed scala aan activiteiten zoals kampvuren, theater, primitief kamperen, koken, sterrenkijken, paardrijden, puzzelen en wandelen. Scouts konden zich samen met één of twee vrienden inschrijven voor een kamp dat het meest aansprak. Ongeveer vijftien Scouts uit Boxtel hebben zich ingeschreven voor het kamp dat hen het meeste aansprak.

  Pien (14), Lisa (15) en Laura (15) gingen samen op de Happyhike in Dwingeloo (Drenthe). Tijdens deze vrolijke tweedaagse wandeltocht liepen de dames bijna 40 km met hun eigen slaapspullen op hun rug. Zij moesten met behulp van kaart en kompas zelf de weg zoeken en onderweg verschillende vrolijke spelletjes doen. Bij aankomst op het kampterrein bouwden ze zelf een primitieve tent van landbouwzeil, ook wel bekend als een frietbuil, om in te overnachten. De avond brachten ze door rond het kampvuur met andere Scouts uit heel het land.

  Fien (13) en Maaike (13) deden mee aan Expeditie Robinson in Kapelle (Zeeland). Tijdens dit avontuurlijke kamp werden de twee dames getest op hun survivalskills. Ze moesten tactisch spelen om de andere deelnemers te slim af te zijn en koken op hun eigen gemaakte kampvuur en in hun eigen tent slapen.

  Danny en Milou, leiding bij Scouting Boxtel, organiseren samen met vrijwilligers van andere scoutinggroepen jaarlijks de Alphen Team X-perience. Scouts van 14 tot 18 jaar lopen tijdens dit weekend ongeveer 35 km met hun tent en kampeeruitrusting. Op de tussenliggende posten krijgen ze uitdagende opdrachten en routetechnieken waarvoor ze slim en creatief moeten zijn. Danny is enthousiast: “De beschikbare plaatsen waren ook dit jaar erg snel vergeven. Scouts zijn erg enthousiast over deze extra activiteiten. Ik vind het leuk om dit weekend te organiseren en zoveel verschillende Scouts en leidinggevenden uit het hele land te ontmoeten. Het is altijd erg gezellig en leuk. Mede dankzij het prachtige voorjaarsweer waren de deelnemers dit jaar erg fanatiek! De 35 kilometer die we gepland hadden werd daardoor voor de meeste groepjes ruim 50 kilometer. Een hele prestatie, als je bedenkt dat ze hun eigen spullen ook mee moeten nemen”

  Scouting Boxtel
  Scouting Boxtel is dé Scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel. Scouting Boxtel heeft uitdagende programma’s voor kinderen van 5 t/m 18 jaar en ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma’s afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit in het programma betekent dat geen opkomst hetzelfde is. Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt Scouting tot een veelzijdige hobby.

  Bron: Scouting Boxtel

 20. Scouts uit de regio gaan misdaad oplossen tijdens Scoutingwedstrijden

  Scouts uit de regio gaan misdaad oplossen tijdens Scoutingwedstrijden

  BENTVELD – Zo’n 300 jongens en meisjes zullen van 14 tot en met 16 april deelnemen aan de Regionale Scoutingwedstrijden Hollands Midden. In groepjes zullen de scouts kamperen op het Naaldenveld in Bentveld, waarbij ze strijden om de meeste punten terwijl er in een spannend thema grootse activiteiten en spellen worden georganiseerd. De organisatie is in handen van scoutingvrijwilligers uit de gehele regio.

  Foto: Jeroen Mesman

  De deelnemers hebben dit jaar van tevoren al een video onder ogen gekregen over een mysterieuze verdwijning op het kampeerterrein, van een meisje met een rode capuchon. Onder de verdachten bevinden onder andere een wolf, een heks, een reus en een kapitein met een haak. Aan de scouts de taak om bewijzen en sporen te verzamelen die naar de echte dader zullen leiden.

  Het jaarlijkse kampeerweekend, nu dus omgedoopt naar Naaldenveld Crime Scene Investigation, is al jaren de favoriete activiteit van het scoutingseizoen voor scouts van elf tot vijftien jaar. De groepjes zetten zelfstandig hun tent op, koken een maaltijd en doen mee aan activiteiten als ‘levend mastermind’, een hike door de omgeving en een groots thematheater. Met dat alles zijn punten mee te verdienen, waarmee de Scouts op zondagmiddag een ticket voor de Landelijke Scoutingwedstrijden hopen te winnen. Deze vinden met Pinksteren plaats in Baarn.

  Bron: Regio Hollands Midden